6 Şubat 2025 11:24

Yeni ayakkabı almaya güç yetmiyor, tamircilerde yoğunluk arttı

CHP Milletvekili Gürer, Niğde’de ayakkabı tamircileriyle bir araya gelerek, yurttaşların yeni ayakkabı almaya güçlerinin yetmediğinden tamire yöneldiğini söyledi.

Yeni ayakkabı almaya güç yetmiyor, tamircilerde yoğunluk arttı

Ekin Temmuz Saltık /Evrensel

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Altunhisar ve Bor ilçelerinde ayakkabı tamircileriyle bir araya geldi. Gürer, artan ayakkabı fiyatlarının vatandaşları nasıl etkilediğini tamircilerle konuştu.

TAMİR EDİLEN AYAKKABI SAYISI GÜNDE 200 ÇİFTE KADAR ÇIKIYOR

Niğde'nin Altunhisar ilçesindeki bir ayakkabı tamircisi, son dönemdeki iş yoğunluğunu, "En kötü ayakkabı 1500 lira. Vatandaş mecbur geliyor, ayakkabısını tamir ettiriyor. Çok kötü durumdaki ayakkabıyı bile taban yaptırmaya getiriyor. İnsanlar artık yenisini almak yerine eldekiyle idare etmeye çalışıyor.” diye anlattı. Gürer ise, “İnsanlar ayakkabılarını tamir ettirmek zorunda kalıyor çünkü yenisini alacak güçleri yok.” diye konuştu. Bor ilçesindeki bir ayakkabı tamircisi ise durumun daha da vahim olduğunu belirterek, “Günde 80, 100, 150, hatta 200 çifte kadar çıkıyor. Bundan 4-5 yıl önce bu rakamlar çok daha düşüktü. İnsanların alım gücü düştüğü için ellerindekini tamir ettiriyorlar. Genelde gençlerin spor ayakkabıları geliyor.” dedi.

VATANDAŞ ALIM GÜCÜ HER GEÇEN GÜN DÜŞÜYOR

Gürer, artan ayakkabı fiyatlarının yanı sıra gıda, kira, enerji ve diğer temel ihtiyaç kalemlerindeki yükselişlerin de vatandaşı daha da zora soktuğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Ekonomik kriz, sadece enflasyon oranlarında değil, vatandaşın günlük hayatında tüm çıplaklığıyla hissediliyor. Ayakkabı tamircilerindeki yoğunluk, halkın çaresizliğini açıkça yansıtıyor. Bu sorunun çözümü, alım gücünü artıracak politikalar ve enflasyonu kontrol altına alacak adımlar atmaktan geçiyor. İktidar, ekonomik krizin bu sonuçlarını görmezden gelerek toplumu yalnızlığa terk ediyor." (EKONOMİ SERVİSİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Patrona 0, işçiye yüzde 29
Vergide büyük yüzsüzlük

Patrona 0, işçiye yüzde 29

Maliye Bakanı Şimşek vergide adalet vurgusu yaparken, Türkiye’nin en büyük 10 sanayi şirketinin ödediği kurumlar vergisi, cirolarına oranla yüzde 0 ile binde 1 arasında kaldı. Vergi yükü her zaman olduğu gibi işçilerin sırtında kaldı. Faiz ödemelerine ayrılan pay rekor kırdı.

2024'de Ford Otosan'ın ödediği vergi oranı: yüzde 0,02

Arçelik'in ödediği vergi oranı: yüzde 0

Ereğli Demir Çelik'in ödediği vergi oranı: yüzde 0

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
10 Mayıs 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et