Adana’da İncirlik’e yürümek isteyen TKP’ye polis izin vermedi
TKP, Adana’da ABD İncirlik Hava Üssü'nün kapatılması ve NATO’dan çıkılması talebi ile İncirlik Üssü’ne yürümek istedi, yürüyüş polisler tarafından engellendi.

Fotoğraf: Evrensel
Türkiye Komünist Partisi (TKP) Adana’da ABD İncirlik Hava Üssü'nün kapatılması ve NATO’dan çıkılması talebi ile eylem yaptı. İncirlik Üssü’ne yürüyüş yapmak üzere D-400 Karayolu üzerinde yürümek isteyen TKP üyelerinin önünü polis barikatı ile kapatan Adana Emniyeti, yürüyüşün toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa aykırı olduğu iddiası ile yürüyüşü engelledi.
May 15, 2022
İncirlik Üssü’nün kapatılması, NATO’dan çıkılması taleplerinin dile getirildiği eylemde “NATO Defol” pankartı açan TKP üyeleri “ABD Defol, bu memleket bizim”, “NATO Defolsun, üsllere el konsun” sloganları atıldı. Yürüyüşe izin verilmemesi üzerine toplanılan alanda Türkiye Komünist Gençliği adına basın açıklamasını Eylül Çapar okudu. Geçmişten bugüne dünya emekçi halkları için büyük bir tehdit oluşturmaya devam eden NATO’nun ikinci dünya savaşı ile beraber Sovyetler Birliği’nin etki alanının genişlemesi karşısında karşı devrimci bir terör örgütü olarak kurulduğunu ifade eden Çapar, Türkiye’de NATO’nun 12 Eylül darbesi, işlenen siyasi cinayetler, faili meçhullerden bağımsız olmadığını belirterek bunların hesabını sormak için toplandıklarını ifade etti.
İdam edilişlerinin 50’inci yılı nedeni ile Denizleri anarak mücadelelerini sürdürdüklerini ifade eden Çapar, “Ülkemizin fabrikalarını satan, ormanları yok eden, başta Suriye olmak üzere bölgede ve dünyada aktif roller üstlenen, her geçen gün ülkemizin bağımlılığını arttıran bir sermaye sınıfı ve iktidarı var. Dolayısıyla bu mücadele sınıfsal bir karakter taşımadan yapılamaz. Emperyalizme karşı gelmek ve onun askeri gücü olan NATO’yu bu topraklardan defetmek demek Türkiye sermaye sınıfının iktidarına son vermek demektir. Biri olmadan diğeri düşünülemez. NATO ile mücadele iş kavgasıdır, ekmek kavgasıdır, hürriyet kavgasıdır, egemen bir Türkiye kavgasıdır” dedi. (Adana/EVRENSEL)
Fotoğraf: Evrensel
Evrensel'i Takip Et