Ege'de sağlık emekçileri iş bıraktı: Hakkımız olanı istiyoruz
Ege Bölgesi'ndeki sağlık çalışanları, ekonomik ve sosyal hakları için, çalışma koşullarının düzeltilmesi talebiyle iş bıraktı.

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi | Fotoğraf: Evrensel
Ege Bölgesi'ndeki sağlık çalışanları, "Bugün g(ö)revdeyiz" diyerek ekonomik ve sosyal hakları için, çalışma koşullarının düzeltilmesi talebiyle iş bıraktı.
İZMİR'DE SAĞLIK EMEKÇİLERİ TEK SES OLDU
İzmir’de de sağlık emekçileri İzmir Sağlık Platformunun çağrısıyla birçok hastanede iş bıraktı.
İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dokuz Eylül Tıp Fakültesi Hastanesi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Behçet Uz Çocuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi, Suat Seren Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Eşrefpaşa Belediye Hastanesi, Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi gibi birçok hastanede sağlık emekçileri sabah mesai saatinden itibaren hastane bahçesinde toplanarak hakların için iş bıraktı.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi | Fotoğraf: Evrensel
İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde örgütlü sağlık emekçileri, sabah saatlerinden itibaren iş bırakarak greve katıldı. Hastanede acil servis, yoğun bakım ve acil ameliyatlar dışında tüm birimlerinde iş bırakıldı.
Ortak basın açıklamasını SES İşyeri Temsilcisi Cengiz Tekçam ve Genel Sağlık-İş İşyeri Temsilcisi Esra Kaya okurken, talepleri İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Barış Kılıçcıoğlu dile getirdi.
Eylemde sık sık “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Sağlıkta dönüşüm ölüm demektir”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları atıldı.
Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi | Fotoğraf: Evrensel
“İNSANCA ÇALIŞMA KOŞULLARI İSTİYORUZ”
İzmir Sağlık Platformu çağrısıyla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan açıklamaya Suat Seren Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Eşrefpaşa Belediye Hastanesi sağlık emekçileri de katıldı.
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi | Fotoğraf: Evrensel
Ancak emniyet güçlerinin gelmelerine engel olmaya çalıştığı bilgisi verildi. İzmir Barosu Başkanı'nın da katıldığı emniyet güçleriyle görüşme sonrası sağlık emekçileri eyleme katıldı.
Ayrıca CHP, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Emek Partisi, Halkların Köprüsü Derneği ve birçok siyasi parti temsilcisi de eyleme katıldı.
İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı'nın yaptığı açıklamada, “Artık sistem çalışmaz durumda. Bu yüzden hekimlere sağlık çalışanlara yüklenmiştir. Güvenli çalışma ortamları ve insanca çalışma koşulları istiyoruz” denilerek talepler haykırıldı.
HASTALARDAN SAĞLIK EMEKÇİLERİNE DESTEK
Buca'da sağlık çalışanları TTB, SES öncülüğünde talepleri için Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları biriminde iş bıraktı.
Buca | Fotoğraf: Evrensel
İş bırakan sağlık çalışanları Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları birimi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Eğitim Sen 5 No’lu Şube, Emekli Sen ile EMEP de katılarak destek verdi.
Hasta ve hasta yakınları sağlıkçıların talepleri için iş bırakmasını haklı bulduklarını söyledi. İş bırakmaya katılımın etkili oldu birçok birimde hizmetler durdu.
DEÜ HASTANESİNDE AÇIKLAMA
DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde ortopedi, kalp damar cerrahi ve nöroloji polikliniklerinde iş durduruldu, diğer birçok poliklinikte ise iş yavaşlatıldı.
Bazı ameliyat salonlarında da iş yavaşlatmanın olduğu hastanede yapılan basın açıklamasında İzmir Tabip Odası Sekreteri Seha Yüksel, Genel Sağlık-İş’ten Melike Aktimurlu, SES İşyeri Temsilcisi Günseli Uğur konuşmalar yaptı.
DEÜ Hastanesi | Fotoğraf: Evrensel
Ayrıca hasta yakınları da sağlık emekçilerine destek verdi. (İzmir/EVRENSEL)
DENİZLİ'DE DE HEKİMLER HAKLARI İÇİN G(Ö)REVDEYDİ
Denizli'de de üç farklı noktada basın açıklaması yapıldı. Denizli Tabip Odası, Denizli Diş Hekimleri Odası ve SES, Pamukkale Üniversitesi, Servergazi Hastaneleri ve İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklamaları yaptı.
Denizli | Fotoğraf: Evrensel
Yapılan açıklamalarda, sağlıkçıların çalışma koşulları ve ücretlerine ilişkin sorunlar dile getirildi. Hekimlerin sadece son 6 ayda bir dizi eylem ve etkinlik yaptığı hatırlatan açıklamada, “Sağlık çalışanları yetersiz istihdam ve kışkırtılmış sağlık talebi karşısında daha çok çalışmaya zorlanmakta ve tükenmektedirler. Bu yoğun emeğin karşılığında ise insanca yaşanabilecek temel ücrete erişmek yerine oyalama tasarılar, ödenmeyen ek ödeme söylemleri ile geçiştirilmektedirler. Performans ile sağlık çalışanları birbirine düşman edilmekte, nitelik değil nicelik öncelenmektedir” denildi.
Denizli | Fotoğraf: Evrensel
"OYALAMA DEĞİL HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ"
Tüm sağlık emekçilerinin taleplerinin sıralandığı açıklamada, “Oyalama değil, hakkımız olanı istiyoruz. Yaşama adanmış bir mesleğin mensupları olarak hakkımızı gasbeden bu bozuk düzene karşı alternatifsiz değiliz” ifadelerine yer verildi. (Denizli/EVRENSEL)
MUĞLA'DA SAĞLIK EMEKÇİLERİ HASTALARA GREVE ÇIKMA NEDENLERİNİ ANLATTI
Muğla’da da Milas Devlet Hastanesi, Fethiye Devlet Hastanesi, Ortaca Devlet Hastanesi, Menteşe Araştırma Devlet Hastanesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi ve Menteşe Devlet Hastanesi gibi birçok hastane ve sağlık kuruluşunda sağlık emekçileri hakları için iş bırakı.
Ortaca | Fotoğraf: Evrensel
Sağlık emekçileri hastane girişlerinde bekleyerek gelen hastalara neden greve çıktıklarını anlattı.
Ortaca Devlet Hastanesinde neredeyse bütün poliklinikler iş bıraktı. Psikiyatri Uzmanı Neşe Küçük, “Devlet bize mobbing uyguluyor ve özellere yönlendiriyor. Ücretlerimiz yetersiz, geçinemiyoruz. Mesailerimiz emekliliğe bile yansımıyor” dedi.
Milas | Fotoğraf: Evrensel
Fethiye | Fotoğraf: Evrensel
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi acil polikliniği önünde ve Menteşe Devlet Hastanesi bahçesinde açıklama düzenlendi. Her iki basın açıklamasınıda Muğla Tabip Odası Sekreteri Mehmet Akarca okudu.
Muğla Sıtkı Koçman Eğitim Araştırma Hastanesi | Fotoğraf: Evrensel
Açıklamalarda sağlıkta özelleştirmeci, piyasacı politikaların durdurulması; sağlık hizmetlerinin toplumcu bir anlayışla yeniden inşa edilmesi; sermayeye değil sağlığa bütçe ayrılması telepleri; ekonomik ve özlük hakların iyileştirilmesi istekleri dile getirildi.
Menteşe Devlet Hastanesi | Fotoğraf: Evrensel
(Muğla/EVRENSEL)
AYDIN: HAKLARIMIZ VE HALKIN SAĞLIK HAKKI İÇİN G(Ö)REVDEYİZ
Aydın'da ise sağlık emekçileri Adnan Menderes Araştırma Hastanesi poliklinikler önünde bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi.
Aydın | Fotoğraf: Evrensel
Aydın Tabip Odası, SES, Birlik ve Dayanışma Sendikası, Genel Sağlık-İş çağrısıyla iş bırakan sağlık emekçileri, “Oyalama değil hakkımız olanı istiyoruz, ekonomik ve özlük haklarımız, halkın sağlık hakkı için g(ö)revdeyiz” dedi.
Basın açıklamasını okuyan Aydın Tabip Odası Başkanı Adalet Çıbık, “Bizleri artık sağlık hizmeti veremez hale getiren bu çalışma yaşamının sürdürülemez olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz. Oyalama değil, hakkımız olanı istiyoruz. Yaşama adanmış bir mesleğin mensupları olarak hakkımızı gasbeden bu bozuk düzene karşı alternatifsiz değiliz. Bize dayatılan bu çalışma koşullarının, bu sefalet ücretlerinin kader olmadığını biliyoruz. Taleplerimizin karşılanmaması durumunda daha uzun süreli g(ö)reve hazır bulunduğumuzu da buradan kamuoyuna bildirmek istiyoruz” dedi. (Aydın/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et