07 Kasım 2019 14:46

Meclis Araştırma Komisyonu Rabia Naz için Eynesil'e gidiyor

Rabia Naz Vatan başta olmak üzere şüpheli çocuk ölümlerini araştırmak üzere TBMM'de kurulan Araştırma Komisyonunun üyeleri yarın Eynesil'e gidecek.

Giresun’un Eynesil ilçesinde evinin önünde şüpheli bir şekilde 11 yaşında hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Giresun'un Eynesil ilçesinde, evlerinin önünde yaralı halde bulunup, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan'ın (11) şüpheli ölümünü araştıracak Meclis Araştırma Komisyonu, yarın ilçede ailesi ile görüşüp incelemelerde bulanacak. Rabia Naz’ın şüpheli ölümünün aylardır araştırıldığını ancak sonuca ulaşılamadığını belirten baba Şaban Vatan, komisyondan umutlu olduklarını söyledi.

Rabia Naz Vatan, 13 Nisan 2018'de, Eynesil ilçesine bağlı Gümüşçay Mahallesi'ndeki evlerinin önünde yaralı bulundu. İhbarla olay yerine gelen sağlık ekibince ambulansla hastaneye kaldırılan Rabia Naz, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Rabia Naz'ın şüpheli ölümü ardından ailesi ısrarla kızlarına otomobil çarptığını ve yaralı olarak evin önüne bırakıldığını iddia etti.

KOMİSYON YARIN EYNESİL'DE

Rabia Naz Vatan başta olmak üzere şüpheli çocuk ölümlerinin araştırılması ve bu konuda alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla TBMM'de kurulan Araştırma Komisyonunun, Rabia Naz Vatan'ın ailesi ile görüşüp incelemelerde bulunmak için yarın Eynesil ilçesine gideceği belirtildi. Komisyon üyeleri burada Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümüne ilişkin incelemelerde bulunup, ayrıca baba Şaban Vatan ile o dönem görevde bulunan emniyet görevlileri ve avukatlarla da görüşecek.

"BURADA ÇOCUK CİNAYETİ VAR"

Rabia Naz’ın şüpheli ölümünün aylardır araştırıldığını ancak sonuca ulaşılamadığını belirten baba Şaban Vatan, delillerin yok edilmeye çalışıldığını ifade etti. Vatan, "Rabia'nın ölümüyle ilgili sorumlu ya da sorumlular bulunamadı ve kızımın ölüm sebebi kayıtlara ‘intihar’ olarak geçti. Burada çocuk cinayeti var. Bu olay artık sadece benim evladım olmaktan çıkmış, ‘kamuoyunun neden öldüğünü bilmediği kızı’ haline gelmiştir. Çocuklarımızın şüpheli ölümlerinin ardında yatan gerçeği arıyoruz. Aylardır evladımın ölümünün ardındaki sır perdesi aralanmaya çalışılıyor. Birçok kez araştırıldı. Ama bir sonuca ulaşılamadı. Deliller yok edilmeye çalışıldı. Savcılık dosyasında, ‘şüpheli ölüm’ yazarken ‘intihar’ olduğu gündemi yapıldı. Adalet ararken susturulmam için akıl yargılaması ile karşı karşıya kaldım” dedi.

"EVLADIMIN KATİLLERİ BULUNACAK"

Şaban Vatan, "İnşallah bu defa öteki araştırmalar gibi sonuca ulaşmadan bitmeyecek bu araştırma. Bu defa evladımın katilleri bulunacak. Ölümünün arkasında kim suçlu ise, kim göz yummuş ise, kim örtbas etmeye çalışmışsa hepsi cezalandırılacak. Bugün son geldiğimiz nokta TBMM’nin uzun süre inceleme önergesi sunulması sonucunda nihai olarak alınan karar sonucunda yüce meclisimiz Rabia Naz’ımıza adalet için Eynesil ilçemize geliyor. Temennimiz tüm çocuklarımızın adaletini ve güvencesini sağlayabilmek" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İşçiler yeni vergi paketine tepkili: Ücretlerimiz daha hızlı eriyecek

SONRAKİ HABER

İBB Başkanı İmamoğlu, Silahtarağa Arıtma Tesisi projesini iptal ettiklerini açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...