29 Ekim 2019 13:11

Rabia Naz'ın ölümünü araştıracak olan Meclis Komisyonu Eynesil'e gidecek

Meclis Araştırma Komisyonu, şüpheli şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan'ın hayatını kaybettiği Eynesil'de incelemelerde bulunacak.

Giresun’un Eynesil ilçesinde evinin önünde şüpheli bir şekilde 11 yaşında hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Giresun'un Eynesil ilçesinde şüpheli şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan ve benzer çocuk ölümleri için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, Eynesil'de incelemelerde bulunacak, baba Şaban Vatan ile görüşecek.

13 Nisan 2018'de evinin önünde yaralı halde bulunduktan sonra hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan başta olmak üzere şüpheli çocuk ölümlerinin araştırılması ve bu konuda alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu, Perşembe günü yapacağı toplantıda çalışma takvimini belirleyecek. İl dışına çıkma kararı da alan komisyon, ilk olarak Rabia Naz Vatan'ın yaşamını yitirdiği Giresun’un Eynesil ilçesine gidecek. Komisyon üyeleri burada Rabia Naz Vatan'ın ölümüne ilişkin incelemelerde bulunacak, ayrıca baba Şaban Vatan ile o dönem görevde bulunan emniyet görevlileri ve avukatlarla görüşecek. 

Meclis Komisyonu üyeleri şu isimlerden oluşuyor:

  • AKP: Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir, Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya.
  • CHP: Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Giresun Milletvekili Necati Tığlı ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç.
  • MHP: Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt
  • HDP: Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu Demir
  • İYİ Parti: İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Lübnan Başbakanı Saad Hariri istifasını Cumhurbaşkanı Avn'a sundu

SONRAKİ HABER

Aliağa’da "kadın sığınmaevi yeniden açılsın" talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...