08 Ekim 2019 06:22
Son Güncellenme Tarihi: 08 Ekim 2019 10:23

Operasyon hazırlıkları sürüyor; sınırda hareketlilik yok

Hükümetin Suriye’ye operasyon açıklamaları ve ilgili kurumların hazırlıkları sürüyor. Ancak sınır hattında güvenlik devriyesi haricinde olağanüstü bir askeri hareketlilik yok.

Fotoğraf: AA

Paylaş

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın Suriye açıklaması üzerine Milli Savunma Bakanlığı ve TSK operasyon hazırlıklarını sürdürürken; operasyonun merkezi olarak gösterilen Suruç ve Akçakale sınır hattında hareketlilik gözlenmedi. Zırhlı araçların konuşlandırıldığı sınır hattında, muharebe gücünden az sayıda tank ve obüs mevziisi açıldı.

İLK KEZ SİREN ÇALARAK DEVRİYE ATILDI

Sınır hattında askeri hareketlilik rutin şekilde devam ederken, uzun zaman sonra ilk kez askeri zırhlı araçların sınır boylarında devriye attığı görüldü. Devriye atan askeri araçlar sık sık siren çaldı.

İlçe merkezinde yaşam olağan şekilde devam ederken, askeri yoğunluğun en fazla olduğu bölge Tel Abyad ve Resulayn arası. Bölgede yer yer mevzilenmiş tank ve obüsler görüldü.

"URFA'DA YAPILACAK TOPLANTI AZEZ'E TAŞINDI"

Öte yandan daha önce Suriye’ye dönük operasyonlarda Türkiye’ye destek açıklamasında bulunan Arap aşiret liderlerinin bugün Urfa’da yapmayı planladığı toplantının Azez kentine alınacağı öğrenildi.

SINIRA ASKERİ SEVKİYAT YAPILIYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye sınırına askeri sevkiyat yapılıyor. Urfa’daki 20. Zırhlı Tugay Komutanlığından çıkış yapan ve askeri personel taşıyan 4 otobüslük konvoy, sınır hattındaki Akçakale ilçesine ulaştı.

Konvoyun, Suriye sınırında konuşlu "askeri birliklere takviye" amacıyla gönderildiği öğrenildi.

SURUÇ SINIRI SAKİN

Kobani’nin karşısında bulunan Suruç sınır hattında da olağan dışı bir hareketlilik yaşanmıyor. Sınıra sıfır noktada bulunan mevzilerde bir grup asker ve hafif zırhlı araçlarla sınır güvenliği sağlanıyor. Sınırda belirli saat aralıklarla düzenli olarak gerçekleşen askeri araç devriyesi de hafif zırhlı araçlarla sürüyor.

SADECE 5 OBÜS BATARYASI

Suruç’tan Akçakale’ye doğru uzanan sınır hattında ise namluları Suriye’ye çevrilmiş 5 obüs bataryası bulunuyor. Bölgede resmi araçlarla kumdan mevzi çalışmaları da devam ediyor.

GAZETECİLER UZAKTAN TAKİP EDECEK

Fitili ateşlenen gelişmeler üzerine Akçakale’ye gelen ulusal ve uluslararası medya mensupları sınırdaki durumu tren istasyonu ve yüksek katlı binalardan izliyor. Urfa Valiliğinin basın birimi gazeteciler için Akçakale-Suruç karayolu üzerinde bulunan ilçeye yaklaşık 5 kilometre ötedeki bir tepe hazırlıyor. Basın tepesi adı verilen yerde çalışmaların son noktaya geldiği belirtilirken, gazetecilerin ilçe merkezinden çıkarılarak oraya götürüleceği söyleniyor. Tepenin tam anlamıyla hazır olmasıyla birlikte gazetecilerin operasyonu sadece oradan takip edebileceği ve kent merkezine girişlerini yasaklanacağı ifade ediliyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Van’dan operasyon sorusu: İçeride bu kadar sorun var, başka ülkeye girmek niye?

SONRAKİ HABER

Sinbo işçileri: İçerde kalan ücretimiz var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa