08 Ekim 2019 02:24

Van’dan operasyon sorusu: İçeride bu kadar sorun var, başka ülkeye girmek niye?

Hükümet Suriye'ye gerçekleştirilmesi planlanan operasyon için hazırlıkları sürdürürken, operasyon kararı vatandaşlar arasında kaygılara neden oldu.

Fotoğraflar: MA

Paylaş

Türkiye’nin Suriye’ye yönelik operasyon planı kapsamında hazırlıklar sürüyor. Muhalefet partilerinden operasyon hazırlıklarına ilişkin uyarı, eleştiri ve tepkiler gelirken konu vatandaşın da gündeminde. Kimi operasyonu “Erdoğan’ın koltuk savaşı” olarak nitelerken kimi çatışmalar nedeniyle yaşanacak yeni acılara dikkat çekiyor.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Van’da yurttaşların önemli bölümü operasyon hazırlıkları nedeniyle kaygılı.

Operasyonun Suriye’de yaşayan insanları göçe zorlayacağını söyleyen Ömer Cintan isimli bir yurttaş, “Bir ülkenin topraklarına zorla girmek insanların ölmesi anlamına geliyor. Biz savaş ve insanların ölmesini istemiyoruz. Türkiye oraya girdiği takdirde binlerce insan evlerini bırakıp mülteci olacak. Devlet bu işin sonucunu düşünmüyor mu? Savaş başarı değil her zaman pişmanlık getirir” dedi.

'BU KARAR ERDOĞAN İÇİN’

Erdoğan’ın bu savaşla kendi koltuğunu sağlama almaya çalıştığını ifade eden Mihriban Ece ise, “Bir insan kendi iç meselesini çözmeden nasıl olur da başka ülkeye müdahale eder. Bu kararın doğru hiçbir tarafı yok. Aslında Erdoğan koltuğunu korumak için böyle bir girişimde bulunuyor. Bu çok yanlış bir politika. Her şeye sessiz kaldık ama buna sessiz kalmamamız gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Halkın ekonomik kriz nedeniyle ciddi sorunlar yaşadığı bir dönemde operasyon kararı alınmasını eleştiren Cihan Yayan da kaygılarını “Öncelikle Suriye topraklarına girmek bizim işimiz değil. Bu savaş sonucu ne olacağı belli olmayan bir savaştır” diye anlattı.

‘OPERASYON ÖLÜM DEMEK’

Sorunların diyalogla çözülebileceğini söyleyen Menaf Uzun da, “Türkiye zaten her alanda kriz yaşıyor. Operasyonla beraber ülkenin durumu çok daha kötü olacak. Operasyon demek ölüm demek. Savaş yerine bu sorunların diyalog ile çözülmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

‘ÖNCE İÇ SORUNLARINI ÇÖZSÜN'

İrfan Bilir ise operasyon kararının tüm halklara büyük zarar vereceğini belirterek, “Bu savaş zarardan başka bir şey değil. Bu kadar sorunları olan bir ülke neden başka ülkenin topraklarına girsin? Türkiye önce kendi içerisindeki sorunları çözsün” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi: Operasyon barış ve güvenliği engelleyecek

SONRAKİ HABER

Operasyon hazırlıkları sürüyor; sınırda hareketlilik yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa