08 Ekim 2019 01:43
Son Güncellenme Tarihi: 08 Ekim 2019 11:03

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi: Operasyon barış ve güvenliği engelleyecek

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Meclisi Eş Başkanı Ebid Hamid El-Mihbaş, Türkiye’nin gerçekleştirmeyi planladığı operasyona ilişkin açıklama yaptı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna operasyon planlarına ilişkin açıklama yaptı.

ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon Güçlerinin sınır hattından çekilmesini de değerlendiren özerk yönetim temsilcileri adına Yürütme Meclisi Eş Başkanı Ebid Hamid El-Mihbaş konuştu.

‘BARIŞ VE GÜVENLİĞİ ENGELLİYOR’

Operasyonun Suriye’de barış ve güvenliği engelleyeceğini söyleyen El-Mihbaş, “Özellikle IŞİD’in askeri alanda yenilgiye uğratıldığı bu süreç, hassas ve çok önemli bir süreçtir” dedi. Bölge ve uluslararası alanda büyük olumsuz sonuçlar doğuracak olan bu olası saldırılar, Suriye’yi krizin başladığı ilk tarihlere döndürecektir. Ayrıca IŞİD başta olmak üzere diğer radikal terör grupları, saldırılar ve bölgede yaşanacak kargaşayı fırsata çevirip yeniden örgütlenmeye başlayacaktır. Bu durum da sadece bölgeyi değil tüm dünyayı tehdit etmektedir” dedi.

Fırat’ın doğusu konusunda ABD ve Türkiye arasında varılan anlaşmayı da eleştiren El-Mihbaş, “Erdoğan ve Beyaz Saray’ın anlaşması, bölgeye hizmet etmemektedir. Çözüm askeri operasyon değil, barış ve diyalogdan geçmektedir” dedi.

‘SDG GÜÇLERİ SINIRA İLERLİYOR’

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Komutanı General Mazlum Kobani Abdi ise, ABD kuvvetlerinin çekilmesi sonrası Suriye’nin kuzey bölgesinin Türkiye’den gelebilecek olası bir saldırıya karşı oldukça korunaksız kaldığını ifade etti. NBC’nin haberine göre Abdi, kuvvetlerinin daha önce toplama kamplarının güvenliğinden sorumlu olduğunu ancak ABD’nin çekilme kararı sonrası savaş pozisyonu alarak Türkiye sınırına doğru ilerlediklerini belirtti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: Nihayetinde bir savaşa giriyoruz

SONRAKİ HABER

Van’dan operasyon sorusu: İçeride bu kadar sorun var, başka ülkeye girmek niye?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...