19 Ağustos 2019 13:35

Mardin'de kayyumun ilk ziyaretçileri; yolsuzluk ve usulsüzlükle anılan isimler

Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman'ın ilk ziyaretçileri, önceki kayyum döneminde adları yolsuzluk ve usulsüzlük anılan isimler oldu. 

@MardinBuyukshr'in Twitter hesabından alınmıştır.

Paylaş

İçişleri Bakanlığı tarafından Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman, sabah saatlerinde polisler ve özel harekat ekipleri eşliğinde belediye binasına girdi. Edinilen bilgilere göre, kayyum Yaman, belediye binasına girdiği sırada yanında 31 Mart yerel seçimlerinin ardından feshedilen "Mardin Masa" ekibini de mavi ceketlerini giydirerek getirdi. Önceki kayyum döneminin propaganda birimi olarak anılan "Mardin Masa" belediyenin HDP'ye geçmesinin ardından feshedilmiş, personeli ise farklı birimlere dağıtılmıştı. 

PARAŞÜTLERİ GÖTÜREN MÜDÜR

MA'nın haberine göre kayyum AKP'li kimi yöneticiler ve valilik çalışanlarını da yanında getirirken, getirilen isimler arasında HDP yönetimi tarafından işlerine son verilen isimlerin olması da dikkat çekti.

Kayyum Yaman ile birlikte belediyeye gelen ve ardından belediyeye bağlı Gençlik Merkezi'ne de giden isim ise, kayyum dönemi Gençlik Merkezi Müdürü Burak Bahadır Tuzlu oldu. Tuzlu, belediyenin 31 Mart'ta HDP'ye geçmesinin ardından Gençlik Merkezi'ne ait olan 5 adet yamaç paraşütünü kendisiyle götürmüş, belediyenin talebine rağmen geri getirmemişti. 

USULSÜZLÜKLE ANILANLAR

Gün içinde ziyaretçi kabulüne de başlayan kayyum Yaman, sosyal medya hesabından ziyaretçilerin fotoğraflarını paylaştı. Yaman'ın paylaştığı fotoğraflarda haklarında belediye tarafından usulsüzlük iddialarıyla iç soruşturma başlatılan isimler dikkat çekti.

Hakkında iç soruşturma başlatılan kayyum döneminde 620 milyon TL borçlandırılan Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Genel Müdürü Eşref Dağdelen, MARSU Genel Müdür Yardımcısı Sadullah Turgut ve MARSU'nun daire başkanları fotoğraflarda yer aldı. Hakkında soruşturma başlatılan isimler geçici olarak açığa alınmıştı. 

Fotoğraflarda, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından kayyum Yaman tarafından 5 Nisan'da Genel Sekreter olarak atanan Abdullah Yenigün de yer aldı. Yenigün'ün atanmasını Ahmet Türk, sosyal medya hesabından "Bu ne telaş" sözleriyle eleştirerek, duyurmuştu. 

Yine Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Başkanı Yılmaz Altındağ ve Mardin Alay komutanları da ziyaretçiler arasında yer aldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Murat Dağı'nda yapılmak istenen siyanürlü maden arama için keşif yapıldı

SONRAKİ HABER

İHD: Metris R Tipi Cezaevinde yaşanan insanlık dışı uygulamalara son verin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...