22 Nisan 2019 07:57
Son Güncellenme Tarihi: 23 Nisan 2019 23:41

Kemal Kılıçdaroğlu'ya yumruk atan Osman Sarıgün serbest bırakıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ya yumruk attığı tespit edilen Osman Sarıgün, adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Ankara'nın Çubuk ilçesinde asker cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ya saldıran grup içinde yer alan ve yumruk atan Osman Sarıgün, adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı. Sarıgün, hakimlik sorgusunda “Ben de elimi salladım. Kemal Kılıçdaroğlu’na değmiş. Kasıtlı vurmadım. Kamuoyundan, devlet büyüklerimden ve Kemal Kılıçdaroğlu’ndan özür dilerim" dedi.

Ankara'nın Çubuk ilçesi Akkuzulu Mahallesi'nde 21 Nisan Pazar günü Sözleşmeli er Yener Kırıkcı'nın cenaze töreninde Kılıçdaroğlu'ya yönelik saldırı ve linç girişimi gerçekleşti. Saldırının faillerinden olduğu tespit edilen Osman Sarıgün dahil 9 kişi gözaltına alındı. 9 kişiden 6’sı serbest bırakıldı, 3’ü için de adli kontrol uygulandı. Adli kontrolle serbest bırakılanlardan biri olan ve Kılıçdaroğlu’ya yumruk attığı tespit edilen Osman Sarıgün'ün gözaltı süresi uzatılmıştı. 

Çubuk Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Güler, Sarıgün’ü sorgusunun ardından “tutuklamama sebepleri bulunsa bile şüphelinin sağlık durumu, atılı suçların nevi, cezalarının üst sınırı” gerekçesiyle adli kontrol kararı talebiyle Çubuk Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti. Hakimlik, “Suçu işlemeye alenen tahrik etmek”, “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” ve “Kamu görevlisini görevinden dolayı yaralama” suçlarında ceza haddi, mevcut delil durumu ve kaçma şüphesi hususları dikkate alınarak hakkında adli kontrole yönelik savcılık talebinin kabulüne karar verdi. Kararda, Sarıgün’ün Pazartesi ve Perşembe günleri oturduğu yerin en yakın kolluk birimine giderek imza atma şeklindeki adli kontrol altına alınmasına, yurtdışına çıkışının yasaklanmasına da hükmedildi.

İFADESİNDE İZLEDİĞİ HABERLERDEN ETKİLENDİĞİNİ SÖYLEDİ

Kılıçdaroğlu'ya yumruk atan Osman Sarıgün savcılık ifadesinde televizyon kanallarında izlediği haberlerden etkilenerek Kılıçdaroğlu'yu yuhalamaya başladığını, sonra da vurduğunu söyledi.

İktidar medyasında yer alan kimi iddiaların aksine hayatını kaybeden askerin akrabası olmadığını söyleyen Sarıgün'ün savcılık ifadesi şöyle: “Saat 13.00-14.00 sularında Akkuzulu Mahallesi’ne geldim. Akkuzulu’ya geldiğimde şehidin cenaze namazı kılınmıştı. Cep telefonum ile cenaze ve kalabalıkla ilgili su deposu üzerine çıkarak video çektim. Su deposunun üzerinde benim yanımda Hacı Çataltepe, Dursun Kırdı ve Ayhan Onbaşı isimli kişiler de vardı. Çekim yaparken top arabasının arkasında Kemal Kılıçdaroğlu’nu fark edince video çekmeyi bıraktım. Daha öncesinde haber kanallarında izlediğim bir haberde, Kılıçdaroğlu’nun ‘PKK terör örgütü değildir’ şeklindeki verdiği demeç aklıma gelince Kılıçdaroğlu’na doğru ‘Yuh’ diye yüksek sesle bağırmaya başladım. Ben bağırırken yanımdakiler de yuh diye bağırmaya başladı. Sonrasında Kılıçdaroğlu’nun peşinden gitmek için Hacı ile beraber su deposundan aşağı indik. Top arabasına yaklaştık. Bizim arkamızdan kalabalık bir grup geldi ve ben burada sıkıştım. Sonrasında benim sıkıştığım yerin yan kısmında bir koridor açıldı. O esnada uzun boylu yapılı iki kişi beni omzumdan itekleyip çekil dedi. O esnada arkamdan bir ses duydum. ‘Adam sana vuruyor sen ne duruyorsun’ diye seslendi. Arkama dönüp baktığımda kimin söylediğini göremedim. Yapılan protestolar, Kılıçdaroğlu’na yönelik yuhalamalar ve PKK destekçisi olduğuna dair söylemler beni etkiledi ve Kılıçdaroğlu’nu karşımda görünce sinirlerime hâkim olamayarak sadece bir kez yumruk attım.”

Sarıgün, "Beni herhangi bir şekilde yönlendiren olmadı. Sadece kalabalık içinde arkamdan seslenen ‘Adam sana vuruyor sen ne duruyorsun’ diyen adam yumruk atmamda etkili oldu. Arkamdan kim seslendi bilmiyorum. Çok sayıda şahıs vardı. Olay sonrasında kimse ile irtibata geçmedim. Kimseyle konuşmadım" dedi. 

ELİ DEĞİMİŞ

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre, Sarıgün mahkemedeki ifadesinde ise  “Herkes Kemal Kılıçdaroğlu’nu yuhaladığı için ben de oradaki bir anlık psikoloji ile yuhaladım. Sadece iki üç kez yuhaladım. Ben kalabalığın içindeydim. Bir arbede yaşanıyordu. Birisi bana yumruk vurdu. Benim omzumdan iteledi. Zannedersem bu şahıs Kemal Kılıçdaroğlu’nun korumalarından birisiydi. Ben de elimi salladım. Kemal Kılıçdaroğlu’na değmiş” ifadelerini kullandı.

Sarıgün, CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan özür dilerken şunları söyledi:

“Kemal Kılıçdaroğlu’na küfür ve hakaret etmedim. Törende bana Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlü ve fiziki yönde saldırmam konusunda yönlendiren olmadı. Ben bir anlık psikoloji ile bu eylemleri gerçekleştirdim. Ben de törendeki kişilere Kemal Kılıçdaroğlu’nu yuhalayalım demedim. Yönlendirmedim. Kemal Kılıçdaroğlu’na taş atmadım. Ben huzurunuzda kamuoyundan, devlet büyüklerimden ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan özür dilerim. Oradaki bir anlık psikoloji ile yaptım. Çok pişmanım.”

KILIÇDAROĞLU ŞİKAYETTE BULUNDU

Klıçdaroğlu da 23 Nisan günü uğradığı saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında şüpheliler hakkında şikayette bulundu. Kılıçdaroğlu'nun şikayet dilekçesinin avukatı Celal Çelik aracılığıyla başsavcılığa iletildiği öğrenildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya'nın arasında bulunduğu CHP heyeti, Çubuk Adliyesi'ne geldi. Olay sırasında darbedilen CHP'liler Çubuk Başsavcısı'na mağdur sıfatıyla ifade verecek. 

AKP'Lİ ÇIKAN SARIGÜN, İHRAÇ EDİLİYOR

Kılıçdaroğlu'ya yumruk atan Osman Sarıgün'ün AKP'li olduğu ortaya çıkmıştı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sayın Kılıçdaroğlu'na saldıranlar içinde ismi geçen Osman Sarıgün'ün partimiz üyesi olduğu görülmüştür. Ankara İl Yönetim Kurulumuz, Osman Sarıgün'ün kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak İl Disiplin Kuruluna sevkine karar vermiştir. AK Parti, şiddetin her türlüsüne karşıdır. İlkelerimiz, şiddeti kesinlikle reddetmektedir. Demokratik siyasette şiddete yer yoktur." ifadelerine yer verdi.

AKP İL BAŞKANI: YİĞİTLERİMİZİ YEDİRMEYİZ

AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Kemal Kılıçdaroğlu’ya yönelik saldırı ve linç girişimi sonrası gözaltına alınan Osman Sarıgün’ün serbest bırakıldığı saatlerde yaptığı açıklamada “Biz yiğitlerimizi size yedirmeyiz” dedi.

Özcan’ın Twitter paylaşımı şöyle:

“Hainler ile bir oldunuz,

Milletimizin kudsiyeti ile alay edercesine sofralarında kaşık salladınız.

Şehit acısı ile verilen tepkiye,

Genel merkezinizde terör destekçilerinin ziyaretleri ile karşılık verdiniz.

Siz haininize sahip çıkarken,

Biz yiğitlerimizi size yedirmeyiz.”

 
{{377882}}
ÖNCEKİ HABER

Tüketici güven endeksi nisanda geçen yıla oranla 7,9 düştü

SONRAKİ HABER

İmamoğlu, başkanlığını kabul etmeyen İBB çalışanlarına istifayı önerdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...