02 Eylül 2018 13:15

Atilla Özmel, yeniden Yol-İş Kayseri 1 No’lu Şube Başkanı seçildi

Yol-İş Kayseri 1 No’lu Şube 11. Olağan Genel Kurulu'nda yeniden başkan seçilen Atilla Özmel, ‘İnşaat sektöründe de örgütlenmeye hız vereceğiz’ dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ahmet AKARSU
Kayseri

Türk-İş’e bağlı Yol-İş Kayseri 1 No’lu Şube 11. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Delegelerin çoğunluğu sağlaması üzerine başlayan kurulda, iki liste ve bağımsız yönetime aday olan kişiler yarıştı.  

Genel Kurul, Yol-İş 1 No’lu Şube Başkanı Atilla Özmel’in konuşmasıyla başladı. Emperyalist, kapitalist güçlerin paylaşım savaşlarının devam ettiğine değinen Özmel, “Bu ahlaksız paylaşım savaşları çocukları ve insanlarımızı mağdur ediyor” dedi. Dışa bağımlı olmamak gerektiğini vurgulayan Özmel, “Ne diyeceğiz tam bağımsız Türkiye diyeceğiz” dedi. Çalışanların ödediği vergi dilimi uygulamalarına tepki gösterirken, taşerona verilmeyen kadro hakkına, alınmayan işçi sağlığı ve güvenliği önlemleri ve örgütlenmenin önündeki zorluklara dikkat çekti.

Atilla Özmel’in konuşması ardından divan seçimi yapıldı. Konukların konuşmalarına geçildi. Türk-İş Kayseri Temsilcisi İdris Güven kurulu selamladı. Ardından Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar söz aldı. Ağar, “Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Ekonomik olarak çöküşün eşiğindeyiz. Dolar ve avro artışı sonucu asgari ücret, yaptığımız iyi toplu sözleşmeler eridi gitti. Trump bir tweet atıyor, sıkıntıyı biz çekiyoruz. Sırtımızı dış güçlere yaslamadan bir çözüm bulmalıyız” dedi.

Tüm sıkıntıyı çalışanların çektiğini dile getiren Ağar, örgütlenmenin önündeki engellerin arttığına dikkat çekti. 80’li yıllarda örgütlülüğün devlete hiçbir zararı olmadığı söyledi. Taşerona kadro verilmesinde en büyük payın Yol-İş Sendikasının olduğuna işaret etti ve kurula başarılar diledi.

Ardından yönetim kuruluna aday olanların konuşmalarına kendilerini tanıttı. Yönetime aday olan kişilerin konuşmalarının ardından seçime geçildi. Seçimleri Atilla Özmel’in başkanlığındaki liste kazandı.

Yeniden şube başkanı seçilen Atilla Özmel, “Aldığımız sonuçtan memnunuz. Bir kez daha işçiler, delege arkadaşlar bizi seçti. Özellikte önümüzdeki dönemde inşaat sektöründeki sendikal örgütlülüğe hız vermek için elimizden geleni yapacağız. 2 milyon işçinin olduğu inşaat sektöründe 52 bin sendikalı işçi var. Bu alanda yoğunlaşacağız. Rutinin dışına çıktık, mücadeleci sendikacı kimliğimizle yolumuza devam edeceğiz. Karayolları işçilerinin umududur Yol-İş. Biz de bu umudu büyüteceğiz” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

241 gündür tutuklu olan Ustabaş: Berkin'in cenazesine katılmak suç mu?

SONRAKİ HABER

Denizli'de nakliye deposundaki yangın 7 saatte söndürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa