THY uçağını durdurup Afgan mültecinin sınır dışı edilmesini önledi

21 yaşındaki Elin Ersson, THY uçağını durdurup Afgan mültecinin sınır dışı edilmesini engelledi: 'Bu mülteciyi ölüme gönderiyorlar, izin vermeyeceğim'

25 Temmuz 2018 06:34
Son Güncellenme Tarihi: 25 Temmuz 2018 08:11
Paylaş

21 yaşındaki İsveçli Elin Ersson, Göteborg-İstanbul seferi yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağını durdurup Afgan mültecinin sınır dışı edilmesini engelledi. Ersson'un sosyal medya hesabından paylaştığı olay anına ait videoda 'Afganistan'da savaş var. Bu sığınmacıyı ölüme gönderiyorlar, buna izin vermeyeceğim" dediği görülüyor. Uçağın rötar yapmasına neden olarak mültecinin sınır dışı edilmesini engelleyen Ersson'un uçaktaki Türk yolcular tarafından alkışlarla desteklendiği de görülüyor.

Sputnik'in Göteborg Postası ve Daily Mail'den aktardığı habere göre, İsveç'in Landvetter Havalimanı'ndan Göteborg-İstanbul seferini yapan ve ülkesine sınır dışı edilmek istenen Afgan bir mülteciyi taşıyan THY uçağı, 21 yaşındaki İsveçli Elin Ersson'un protestosu nedeniyle bir saat rötar yaptı.

Facebook hesabı üzerinden canlı yayın yapan Ersson, 52 yaşındaki mültecite yapılanın 'tamamen yasa dışı' olduğunu aktararak sınır dışı kararının durdurulmasını istedi. Ersson, "Afganistan'da savaş var. Bu sığınmacıyı ölüme gönderiyorlar, buna izin vermeyeceğim" dedi.

TÜRKİYELİ YOLCULARDAN DESTEK

Kendisine tepki gösteren bazı yolculara “Bir insanın ölmesini engellemek için ne yapabiliyorsam onu yapıyorum” diyen Ersson, “geç kaldıklarını” söyleyen bu yolcuları da “Siz ölüme gitmiyorsunuz, o ölüme gidiyor” diyerek eleştirdi. Göz yaşları içinde eylemini sürdüren ve baskıya rağmen oturmayı reddeden genç kadına kabin görevlileri de müdahale etmeye çalıştı.


Müdahale üzerine Türkiyeli yolcular olaya tepki gösterdi. Bir yolcunun "Ya o sığınmacı gönderilmesin ve uçaktan insin ya da hep beraber biz de inelim. Sığınmacıyı ölüme göndermezsiniz" şeklindeki uyarısı üzerine diğer Türkiyeli yolcular da alkışlarla Ersson'a destek verdi.

Bu destek karşısında duygulanan Ersson, "Türk yolcular bana destek veriyor. Onlara çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İsveç Ulaştırma Güvenlik Dairesi (Swedavia) Basın Sözcüsü Hans Uhrus tarafından yapılan açıklamada, olay doğrulanırken Türkiyeli yolcuların da kadına destek vermesi sonucu Ersson ve Afganlı sığınmacının uçaktan indirildiği, uçağın bir saat rötardan sonra havalanarak yoluna devam ettiği belirtildi. (DIŞ HABERLER)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Berna Laçin'e 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

SONRAKİ HABER

Çözüm süreci yasası, yetki kararnamesiyle lağvedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...