18 Temmuz 2018 05:18
Son Güncellenme Tarihi: 19 Temmuz 2018 09:12

Parke taşlı saldırıya maruz kalan doktor ağır yaralandı

Harran Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi Çocuk Bölümü'nde görevli doktor Bahaddin Ahmet Yalçın hasta yakınının parke taşlı saldırısına uğradı.

Fotoğraflar: DHA

Paylaş

Harran Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi Çocuk Bölümü'nde görevli nöbetçi doktor Bahaddin Ahmet Yalçın, çocuğunun ateşi düşmediği için öfkelenen Abdulkadir K'nin saldırısına uğradı. Başına parke taşıyla vurulan doktor Yalçın ameliyata, saldırgan Abdulkadir K. ise gözaltına alındı.

Olay, dün gece Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü içerisinde yer alan Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Bölümü'nde meydana geldi. Yüksek ateş şikayetiyle hastaneye getirilen bir çocuk, serviste tedavi altına alındı. Müdahaleye rağmen ateşi düşmeyen çocuğun babası Abdulkadir K, kendisine istediği cevapları vermediğini öne sürdüğü nöbetçi doktor Bahaddin Ahmet Yalçın'a saldırdı. Abdulkadir K., bulduğu parke taşını doktorun başına vurarak parçaladı.

Saldırıya uğrayan Yalçın ağır yaralanırken saldırgan Abdulkadir K,  ise hasta yakınları ve sağlık görevlileri tarafından engellendi.

Dr. Yalçın meslektaşları tarafından sedyeye konularak ameliyata alındı.

Abdulkadir K. ise gözaltına alındı.

'HAYATİ TEHLİKESİ MEVCUT'

Hastaneden yapılan yazılı açıklamada, "Olay sonrası acilen ameliyata alınan doktor arkadaşımızın hayati tehlikesi mevcut olup halen yoğun bakımda takip edilmektedir. Bu tür insanlık dışı yaklaşımlar bölgemizde hizmet eden tüm hekim arkadaşlarımızı ve sağlık çalışanlarını derinden üzmektedir. Bu menfur olayı tüm hekimler ve sağlık çalışanları adına şiddetle kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

TTB’DEN HEKİMLERE ŞİDDETE KARŞI ÇAĞRI

Türk Tabipleri Birliği (TTB), tüm engelleme çabalarına rağmen hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin sürdüğüne dikkat çekti. TTB’den yapılan açıklamada, son olarak Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları AD Asistanı Dr. Bahattin Ahmet Yalçın’ın nöbet sırasında hastasıyla ilgilenirken saldırıya uğradığı ve vahşice darbedildiğini belirterek “Can güvenliği sorunu hekimlerin ve sağlık çalışanlarının en büyük sorunu haline gelmiştir. Yöneticilerin bu sorunu çözmeye yönelik hiçbir ciddi çalışma yapmadığı görülmektedir.”

Açıklamada, olaya kamuoyunun dikkatini çekmek ve sağlıkta şiddete karşı verilen mücadelede kamuoyunun desteğini sağlamak amacıyla tüm hekimleri 20 Temmuz 2018 tarihinde saat 12.30’da çalıştıkları hastanelerin ve sağlık kuruluşlarının bahçelerinde buluşma çağrısı yapılarak “Tüm tabip odalarını bu konuda bulundukları illerde hekimlerle buluşmayı gerçekleştirmek için çaba sarf etmeye davet ediyoruz” denildi.

SES: YAŞATIRKEN ÖLMEK İSTEMİYORUZ

SES Merkez Yönetim Kurulu, Dr. Bahattin Yalçın’ın saldırıya uğramasına ilişkin yaptığı açıklamada ‘Yaşatırken ölmek istemiyoruz” dedi. Açıklamada sağlıkta yaşanan şiddetin birinci derece sorumlusunun iktidar ve Sağlık Bakanlığı olduğu belirtildi.

Açıklamada, saldırıda ağır yaralanan ve tedavisi yoğun bakımda devam eden Dr. Bahattin Yalçın’a acil şifalar dilenirken “Saldırıyı gerçekleştirenleri de nefretle kınıyoruz” denildi.

Son yıllarda sağlıkta şiddetin artarak devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada “Sağlık politikalarının yarattığı olumsuzluklar sağlıkta şiddeti artırmıştır. Bu durum normalleştirilmeye çalışılmaktadır. İktidarın sağlık çalışanlarını hedef göstermesi, kışkırtılan sağlık talebi sağlık çalışanlarını ve hasta yakınlarını karşı karşıya getirmiştir. Sağlık Bakanlığı, sorunu çözmek yerine sürekli olarak görmezden gelmiştir. Bu konudaki önerilerimiz dikkate alınmamış, sağlık ortamı sürekli olarak çatışma ortamına çekilmeye çalışmıştır” denildi.

Sağlıkta yaşanan şiddetin birinci derece sorumlusunun iktidar ve Sağlık Bakanlığı olduğu vurgulanan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Yapılması gereken sağlıkta dönüşüm programının durdurulması ve sağlık hizmetlerinin uygulandığı alanlarda sağlık değerlerinin temeli olan demokratik ve barışçıl bir güven ortamına dönüştürülmesidir. Sağlık çalışanlarını ve hastaları karşı karşıya getiren politikalardan vazgeçilmeli ve sağlık emekçisine yönelik şiddetin cezasız kalmaması için gerekli hukuki işlemler derhal başlatılmalıdır. Ayrıca sağlık alanında örgütlü emek ve meslek örgütlerinin önerileri dikkate alınarak Sağlıkta Şiddet Yasası yapılandırılarak hayata geçirilmelidir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

OHAL sona eriyor, OHAL KHK'lerini aratacak yeni düzenlemeler geliyor

SONRAKİ HABER

Şule Çet soruşturmasında deliller karartılmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...