08 Haziran 2018 09:15
Son Güncellenme Tarihi: 08 Haziran 2018 19:59

Seçim Günlüğü (8 Haziran 2018) - Uluslararası gözlemciler açıklandı

YSK, 24 Haziran seçimlerini izlemek için AGİTPA, AKPM, KEİPA, TÜRKPA, Türk Konseyi ve ŞİÖ'nün başvurularını kabul etti.

Fotoğraf: Özgün Tiran/AA

Paylaş

YILDIRIM'DAN OHAL MESAJI

Başbakan Binali Yıldırım, NTV'de Oğuz Haksever'in sunduğu 'Seçime Doğru' programına katıldı. Çankaya Köşkü'ndeki programda Binali Yıldırım, OHAL, bedelli askerlik ve Kandil'e yönelik operasyona dair Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la benzer mesajlar verdi. Af konusunun ise gündemde olmadığını yineledi.

PİAR ARAŞTIRMA: AKP İLE MHP İTTİFAKI ÇOĞUNLUĞU SAĞLAYAMIYOR

Piar Araştırma şirketi 24 Haziran seçimi için son anket sonuçlarını yayınladı. Araştırmada en dikkat çekici sonucu Millet ittifakının oy oranlarının Cumhur ittifakından fazla olması, buna bağlı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy kaybı ile Cumhur ittifakının oy kaybı paralel olarak ilerlemesi olarak görülüyor. Anketin bir diğer dikkat çeken sonucu ise her iki ittifakın da dışında olan HDP’nin baraj sorunu yaşamaması.

{354462}}

ERDOĞAN KAYSERİ'DE KONUŞTU

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 'Millet Kıraathaneleri, kekler çaylar, ne güzel değil mi, size de bu yakışır, biz bunlara kafa yoruyoruz' dedi.

TEMELLİ: ÇOCUKLARIMIZIN BEDENLERİ ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYIN

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçim çalışmaları kapsamında Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde konuştu. Temelli ve HDP heyeti Cihanbeyli’ye kitlesel bir konvoyla geldi. HDP’liler seçim şarkıları eşliğinde coşkulu şekilde yolculuk yaptı. İlçe merkezinde de yurttaşlar zafer işareti yaparak Temelli ve HDP konvoyunu karşıladı.

İNCE ERDOĞAN'A KARNESİNİ VERDİ

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Karabük'te Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karne notu verdi.

İnce, eğitim-öğretim yılının son bulup, öğrencilerin bugün karne alması üzerine bir öğretmen olarak Erdoğan’a karne notu verdi. İnce, “Çocuklar bugün karne aldı. Ben de bir öğretmen olarak Erdoğan’a bir iki not vereyim. Ekonomi sıfır, tarım sıfır, Türkçe yüzde 100 sıfır. Çünkü Ce-Ha-Pe diyor. Ama 10 aldığı dersler de var. Mesela kandırılma 10, FETÖ’ye destek 10.” dedi.

DEMİRTAŞ KONUŞMASINI CEZAEVİNDEN YAPACAK

HDP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ın TRT’de yayınlanacak propaganda konuşmalarını Edirne Cezaevi’nden yapacağı duyuruldu.

SEÇİMLERİ TAKİP EDECEK ULUSLARARASI KURULUŞLAR AÇIKLANDI

YSK, 24 Haziran'da yapılacak seçimleri izlemek üzere başvuran 8 uluslararası kuruluşun gözlemcisinin akreditasyonunu sağladı. AGİT, AGİTPA, AKPM, KEİPA, TÜRKPA, Türk Konseyi ve ŞİÖ seçimleri takip edecek.

ANTEP'TE SEÇİMLERİ KONUŞTUK, SURİYELİLER VE KÜRT SORUNU ÖNEMLİ GÜNDEMLERDEN

Seçimin nabzını tuttuğumuz Antep'te en önemli gündemlerden biri mülteci sorunu. Görüştüğümüz yurttaşlar Suriyeliler üzerinden yapılan söylemlerin huzur getirmeyeceğini söylüyor.

ODTÜ'DE SEÇİMLERİ KONUŞTUĞUMUZ İŞÇİLER, AKP AĞIRLIKLI MECLİS İSTEMİYOR

ODTÜ'de işçilerle seçimleri konuştuk. İşçilerin önemli bir kısmı mecliste AKP'nin ağırlıklı olmasını istemiyor. Ancak AKP'yi destekleyenin de, muhalefet edenin de dertleri aynı: Geçim sıkıntısı, ücretlerin düşüklüğü ve kadro sorunu...

ÖNCEKİ HABER

Veli Ağbaba paylaştı: 'Ekonomiyi büyütmek vizyon ister'

SONRAKİ HABER

Bağcılar’da bütün sandıklara Eğitim Bir-Sen’li başkan görevlendirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...