"Adaylığı açıklanan Muharrem İnce ise CHP’nin tabanı ile birlikte etkili hitabetiyle ve adaylığının açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada da görüldüğü gibi, Erdoğan’ın sorgulanan ancak bilinen baskı iklimi nedeniyle yüksek sesle dile getirilemeyen birçok özelliğine dair ortaya koyduğu ‘Kafa tutucu’, ‘Hesap sorucu’ performansı ile Erdoğan’ı terleteceği açık olan bir adaydır."
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın kendisini ziyaret ettiğini doğruladı.
24 Haziran seçimleri için ittifak kuran Kürt partileri Diyarbakır’da HDP il örgütüne, 'HDP'nin de ittifaka katılması teklifiyle' bir ziyaret gerçekleştirdi.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, gazetecilerin "Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın adaylığı kesinleşti mi?" sorusu üzerine bugün saat 17.00'de cumhurbaşkanı adaylarını Türkiye toplumuna deklare edeceklerini belirtti.
CHP'nin, Muharrem İnce'yi cumhurbaşkanı adayı olarak göstermesine ilişkin soru üzerine Buldan, şöyle konuştu: "Yolları açık olsun. Tabii CHP'nin verdiği karar, kendi kararları ve iradelerine saygı duyuyoruz ancak cumhurbaşkanı seçiminde HDP'nin göstereceği adayın özellikle kazanacağına olan inancımızı ifade etmek istiyoruz. İkinci tura da HDP'nin adayı kalacak."
24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 100 bin imzayla aday olacaklar için süreç bu sabah başladı.
Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı için başvuruda bulunmak üzere YSK'ye geldi. Yıldırım, "Biz, bu seçime en sağlam çatı altında giriyoruz. Bizim çatımız millettir" dedi. Binali Yıldırım, Muharrem İnce'nin adaylığı için de "Hayırlı uğurlu olsun" dedi.
CHP, cumhurbaşkanı adayını bugün saat 10.00’da Ankara'daki Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda düzenlenen törenle açıkladı. CHP TBMM grubunun oy birliğiyle Muharrem İnce'nin adaylığında karar kıldığı belirtilmişti. Kemal Kılıçdaroğlu da adayı Muharrem İnce olarak açıkladı.
Muharrem İnce, bu sabah Twitter adresinden yaptığı paylaşımla "Biz hazırız" demişti.
Muharrem İnce kimdir?
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin öz geçmişi...
Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, cumhurbaşkanlığı seçiminde Selahattin Demirtaş'ı, parlamentoda ise HDP'yi destekleyeceklerini açıkladı.