04 Mayıs 2018 05:04
Son Güncellenme Tarihi: 04 Mayıs 2018 10:16

Seçim Günlüğü (4 Mayıs 2018) - CHP'nin adayı Muharrem İnce

CHP, cumhurbaşkanı adayını Muharrem İnce olarak duyurdu. EMEP, seçim tavrını açıkladı. 100 bin imzayla aday olacaklar için süreç başladı.

Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş/AA

Paylaş

FATİH POLAT, MUHARREM İNCE'NİN ADAYLIĞINI YAZDI

"Adaylığı açıklanan Muharrem İnce ise CHP’nin tabanı ile birlikte etkili hitabetiyle ve adaylığının açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada da görüldüğü gibi, Erdoğan’ın sorgulanan ancak bilinen baskı iklimi nedeniyle yüksek sesle dile getirilemeyen birçok özelliğine dair ortaya koyduğu ‘Kafa tutucu’, ‘Hesap sorucu’ performansı ile Erdoğan’ı terleteceği açık olan bir adaydır."

ABDULLAH GÜL, AKAR'IN ZİYARETİNİ DOĞRULADI

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın kendisini ziyaret ettiğini doğruladı.

KÜRT İTTİFAKI HDP'YLE GÖRÜŞTÜ

24 Haziran seçimleri için ittifak kuran Kürt partileri Diyarbakır’da HDP il örgütüne, 'HDP'nin de ittifaka katılması teklifiyle' bir ziyaret gerçekleştirdi.

HDP ADAYINI 17.00'DE AÇIKLAYACAK

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, gazetecilerin "Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın adaylığı kesinleşti mi?" sorusu üzerine bugün saat 17.00'de cumhurbaşkanı adaylarını Türkiye toplumuna deklare edeceklerini belirtti.

CHP'nin, Muharrem İnce'yi cumhurbaşkanı adayı olarak göstermesine ilişkin soru üzerine Buldan, şöyle konuştu: "Yolları açık olsun. Tabii CHP'nin verdiği karar, kendi kararları ve iradelerine saygı duyuyoruz ancak cumhurbaşkanı seçiminde HDP'nin göstereceği adayın özellikle kazanacağına olan inancımızı ifade etmek istiyoruz. İkinci tura da HDP'nin adayı kalacak."

100 BİN İMZAYLA ADAY OLACAKLAR İÇİN SÜREÇ BAŞLADI

24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 100 bin imzayla aday olacaklar için süreç bu sabah başladı. 

YILDIRIM VE BAHÇELİ, ERDOĞAN'IN ADAYLIĞI İÇİN YSK'DE

Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı için başvuruda bulunmak üzere YSK'ye geldi. Yıldırım, "Biz, bu seçime en sağlam çatı altında giriyoruz. Bizim çatımız millettir" dedi. Binali Yıldırım, Muharrem İnce'nin adaylığı için de "Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

CHP, ADAYINI AÇIKLADI: MUHARREM İNCE

CHP, cumhurbaşkanı adayını bugün saat 10.00’da Ankara'daki Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda düzenlenen törenle açıkladı. CHP TBMM grubunun oy birliğiyle Muharrem İnce'nin adaylığında karar kıldığı belirtilmişti. Kemal Kılıçdaroğlu da adayı Muharrem İnce olarak açıkladı. 

Muharrem İnce, bu sabah Twitter adresinden yaptığı paylaşımla "Biz hazırız" demişti. 

EMEP: SELAHATTİN DEMİRTAŞ'I VE HDP'Yİ DESTEKLEYECEĞİZ

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, cumhurbaşkanlığı seçiminde Selahattin Demirtaş'ı, parlamentoda ise HDP'yi destekleyeceklerini açıkladı.

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Seçimde Selahattin Demirtaş’ı ve HDP'yi destekleyeceğiz

SONRAKİ HABER

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce kimdir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...