03 Ocak 2018 03:24
Son Güncellenme Tarihi: 03 Ocak 2018 04:26

Donald Trump: Benim nükleer düğmem daha büyük ve güçlü

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a yanıtında 'Benim masamda da nükleer düğmesi var. Bu düğme onunkinden daha büyük' dedi.

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un "Masamda her zaman bir nükleer düğmesi bulunur" şeklindeki açıklamasına Twitter'dan yanıt verdi. Trump, "Bitik ve aç rejiminden birileri bu adama söylesin, benim de masamda bir nükleer düğmesi var ve bu düğme onunkinden çok daha büyük ve güçlü, üstelik benimki çalışıyor" dedi.

Kim Jong-un, pazartesi günü televizyondan yayınlanan açıklamasında "Tüm ABD nükleer silahlarımızın menzilinde ve masamda her zaman bir nükleer düğmesi bulunur. Bu tehdit değil gerçektir" demişti.

FİLİSTİNLİLERE TEHDİT

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter’dan yaptığı başka bir açıklamadaysa ‘takdir ve sevgi görmüyoruz’ diyerek Filistinlileri yardımı kesmekle tehdit etti

BBC Türkçe’nin haberine göre, Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Filistinlilere her yıl yüzbinlerce dolar ödüyoruz ve karşılığında takdir veya saygı görmüyoruz" dedi.

ABD Başkanı ayrıca, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının, yeni barış görüşmelerinin gündeminden çıkarıldığını söyledi.

Filistinli yetkililer, ABD'nin bu karar ardından artık tarafsız bir arabulucu olamayacağını söylemişti.

Donald Trump söz konusu Tweet mesajlarını, daha erken saatlerde Pakistan'a yardımla ilgili attığı mesajları takiben paylaştı.

FİLİSTİN'DEN TRUMP'A: KUDÜS SATILIK DEĞİLDİR

Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın ofisi, 300 milyon dolarlık yardımı kesebileceğini söyleyen ABD Başkanı Donald Trump'a "Kudüs satılık değildir" diyerek yanıt verdi.

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Abbas'ın sözcüsü Nabil Ebu Rudeyna ise "Kudüs Filistin'in ebedi başkentidir ve dolarlarla ya da altınla satın alınamaz" dedi.
 

'BOŞUNA PARA ÖDEDİĞİMİZ TEK ÜLKE PAKİSTAN DEĞİL'

Trump mesajlarında şunları belirtti:

"Sadece Pakistan değil, başka birçok ülke ve başkaları için de boşuna milyarlarca dolar ödüyoruz. Örneğin, Filistinlilere yılda yüz milyonlarca dolar ödüyoruz ve takdir veya saygı görmüyoruz. İsrail'le, zamanı çoktan gelmiş geçmiş barış anlaşmasını müzakere etmek bile istemiyorlar.

"Müzakerenin en zor kısmı olan Kudüs'ü tartışma dışı bıraktık. İsrail bundan dolayı çok daha fazla ödeme yapmak zorunda kalacak. Filistinliler artık barışı görüşmek istemezken, neden onlara gelecekteki bu devasa ödemeleri yapalım?"

ABD Başkanı Donald Trump Aralık ayı başında, Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınması kararını almıştı.

KUDÜS TARTIŞMASI

Kararın akabinde Birleşmiş Milletler'e (BM) üye tüm devletlere 'Kudüs'te diplomatik misyon kurmaktan kaçınma' çağrısı yapan karar tasarısı, BM Genel Kurulu'nda 128 oyla kabul edilmişti.

Dünyanın en kadim kentlerinden Kudüs, bugün Orta Doğu'daki sorunların merkezinde yer alıyor.

İsrail, kentin doğusunu 1967'de işgal etti ve 1980 yılında tamamını başkenti ilan etti.

Ancak Trump'ın kararına kadar Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan hiçbir devlet olmadı.

Filistinliler de Doğu Kudüs'ü ileride kurulacak Filistin devletinin başkenti olarak görüyor.

Oslo anlaşmalarında Kudüs'ün statüsü barış görüşmelerinin ileri aşamalarına bırakılmıştı. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Üniversite taksidini yatıramayan öğrenci notunu öğrenemiyor

SONRAKİ HABER

Isaiah Thomas döndü, Cavs kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa