15 Kasım 2017 12:20

Manavgat-Ilıca’ya cezaevi, Meclis gündemine taşındı

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Antalya’nın Manavgat İlçesi Ilıca mevkiine yapılmak istenen cezaevini Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

Antalya’nın Manavgat İlçesi Ilıca mevkiine yapılmak istenen cezaevi ile ilgili TBMM Genel kurulunda‘’Torba Yasa görüşmeleri esnasında söz alan CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara Ilıca’ya yapılmak istenen cezaevini gündeme taşıdı.

Kara basına yolladığı açıklamada’’ son dönemlerde yapılan zamların eğitime sağlığa ve üretime değil, cezaevi yapımına ve yandaşa ayrıldığını ifade ederek, Manavgat Gündoğdu’da üniversite arazisi olarak ayrılan 480 dönümlük arazi üzerinde 5 yıldızlı otel olduğunu ve daha önce yapılan resmi yazışmaları hatırlattı.Manavgat’ın bir eğitim yuvası olarak anılmak istediğini söyleyen CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Hükümetin turizmin belkemiği olan Ilıca’nın ortasına cezaevi yapmak istediğini belirtti.

Ilıca’ya yapılmak istenen cezaevi  ile ilgili geçen yıl sorduğu yazılı soru önergesine Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından 22 Eylül tarihinde verilen yanıtı hatırlatan Kara “Geçen yıl bu zamanlar bu konu hakkında verdiğimiz önergeye 22 Eylül 2017 tarihinde Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit Gül tarafından verilen yanıtta, Şehircilik Bakanlığından görüş alınacağı ve ruhsat ve proje olmadan işlemin başlamayacağı söylenmişti. Kaldı ki Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığının 29 Kasım 2016 tarihinde Manavgat Kaymakamlığına yazdığı yazıda da alanın uygun görülmediği belirtilmiştir. Peki, o zaman cezaevi yapılacağı söylenen bölgedeki inşaat çalışmaları ve saha düzleştirmeleri nedir?​” diye sordu.

‘BAKAN ALDATILMIŞ MIDIR ?​’

11 Eylül 2017 tarihinde 115 milyon artı KDV ve yüzde 20 artırımla cezaevi ihalesinin yapıldığını ifade ettiği konuşmasında Kara “Adalet Bakanı bu ihaleye rağmen 22 Eylül tarihli yanıtında nasıl oluyor da cezaevi yapımına karar verildiğini belirtmiyor. Sayın Bakanın ihaleden haberi mi yoktur yoksa aldatılmış mıdır?​” diyerek tepki gösterdi.

‘ZİNDANDAN ÖNCE EĞİTİM İSTİYORUZ’

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, bölgede geçtiğimiz günlerde yapılan yürüyüşe de atıfta bulunarak “Halk hep bir ağızdan ‘Zindandan önce eğitim istiyoruz’ diyerek yürüdü. Bu sözde yatırım ile konut sahipleri konutlarını satıp terk etmeye başladı.    Turizmden kazanacağız, ülkeye yabancı sermaye getireceğiz derken, kış aylarında da burada yaşayan İngiliz ve Alman vatandaşları yerlerini satıp gitmek üzereler. Ilıca’da cezaevi yapımı için düşünülen alanın 100.000’lik imar planlarında üniversite alanı olarak ayrıldığını hatırlatan Kara, bir eğitim kurumu ile onlarca cezaevinin kapatılacağını vurguladı. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ardahan’da 2 yılda 215 HDP’li tutuklandı!

SONRAKİ HABER

Kumru'da protesto: Taş ocağı çevreyi tahrip ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...