15 Eylül 2017 11:53

Kemal Özer tutuklandı

4 Eylül'de gözaltına alınan Kemal Özer, örgüt üyeliği iddiasıyla tutuklandı.

Paylaş

Gazeteci Kemal Özer, savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi. Mahkeme bir dönem Evrensel'in Dersim muhabirliğini yapan Özer'in "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklanmasına hükmetti.

4 Eylül'de Ovacık-Dersim yolundaki arama noktasında durdurularak gözaltına alınan ve Tunceli Emniyet Müdürlüğüne götürülen muhabirimiz Kemal Özer, 11 gün sonra adliyeye çıkarıldı. 'Örgüt üyeliği' iddiasıyla suçlanan Özer, çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı. 

ÖZGÜR GAZETECİLER İNİSİYATİFİ: BASKI VE TUTUKLAMALAR BİZİ YILDIRAMAZ

Özgür Gazeteciler İnisiyatifi (ÖGİ) Sözcüsü Hakkı Boltan, muhabirimiz Kemal Özer’in tutuklanmasına tepki gösterdi. Boltan şunları söyledi:

“Bu tutuklamaları iktidarın acizliği ve çıkmazı olarak ifade etmek gerekiyor. Bu acizlik ve çıkmaz her geçen gün bize daha fazla yansıtılacaktır. Bu durum en çok Evrensel, ÖGİ etrafındaki gazetecilere, sol, sosyalist, demokratik çevrelere yansıyor.  Bunun da anlaşılır yanı vardır, bu etkili bir yayın, teşhir ve doğru haber yapmakla bağlantılıdır. Evrensel muhabirinin tutuklanması da bu çerçevededir. Bunu kabul etmediğimiz her defasında söylüyoruz, arkadaşlarımızı yalnız bırakmayacağız. Onları tutuklamakla hiçbir sonuç alınmayacak, onların yeri boşalmayacak, fazlasıyla doldurulacak bunu her defasında  ispat ediyoruz. Baskı ve tutuklamalarla bizi, Evrensel’i, sol, sosyalist kesimleri sindiremezler. Her geçen gün artan bu kaba kuvvet şiddetle kendi kendilerini teşhir edecekler.”

TGS: KEMAL ÖZER DERHAL SERBEST BIRAKILSIN

Özer'in tutuklanmasına Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş'tan da tepki geldi. Durmuş, “Artık tamamen keyfiliğe dönen, hukukun ayaklar altına alınarak gazetecilerin tutuklanmasının açıklanabilir bir yanı yok. Doğa fotoğrafları ve çevre haberleri ile tanıdığımız Kemal Özer’i ‘örgüt üyesi’ gibi gösterip tutuklamak gazeteciliği tutuklamak anlamına geliyor”diye konuştu.

Kemal Özer’in derhal serbest bırakılmasını isteyen Durmuş, artık gazeteciler üzerindeki baskılara son verilmesini ve bir an önce demokrasi ve hukuk sistemine geri dönülmesini istedi.

GÖZALTINA ALINMASINA TEPKİ YAĞMIŞTI

Daha önce, yaptığı çevre haberleri nedeniyle tehdit edilen Kemal Özer'in gözaltına alınmasına Dersimliler, yaşam savunucuları ve sendikalar başta olmak üzere geniş bir kesimden tepki yağmıştı.

Özer'in gözaltına alınmasına Türkiye Gazeteciler Sendikası, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Kuzey Ormanları Savunması, Dersim Ekoloji Meclisi, SES Dersim Şubesi ve 6 milyon işçiyi temsil eden İngiltere Sendikalar Konfederasyonu'ndan (TUC) tepki gelmişti.

Sendikacılar, yaşam savunucuları başta olmak üzere ulusal ve uluslarası kamuoyu Kemal Özer'in derhal serbest bırakılması çağrısı yapmıştı.

Kemal Özer'in Dersim'den yaptığı haberlerden bazıları şöyle:

(Dersim/EVRENSEL)


ÖZER İÇİN SOSYAL MEDYADA KAMPANYA BAŞATILDI

Dersim muhabirimiz doğa fotoğrafçısı Kemal Özer'in 'örgüt üyeliği' iddiasıyla tutuklanmasına kaşı tepkiler büyüyor. 

Akşam saatlerinde ise sosyal medya üzerinden #KemalÖzerinÖrgütü etiketiyle kampanya başlatıldı. Gazeteciler başta olmak üzere çok sayıda yurttaş 'örgüt üyeliği' ile suçlanan Kemal Özer'in Dersim coğrafyasında çektiği doğa fotoğraflarını ve bu fotoğraflardan derlenen videoyu paylaşarak Kemal Özer'in bağlı olduğu örgütün yaptığı haberler ile korumaya çalıştığı doğal yaşam olduğu mesajını verdi.

Kampanyaya Fatih Polat, Banu Güven, Tuğba Tekerek ve Elif Ilgaz gibi gazeteciler başta olmak üzere çok sayıda yurttaş katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çanakkale'de şehitlikte orman yangını

SONRAKİ HABER

Fındıkta tepki dinmiyor, üretici mitinge hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...