01 Eylül 2017 05:38

Bakan Çavuşoğlu, Arakan için Kofi Annan'la görüşecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Arakan'da yaşanan olaylar için BM eski Genel Sekreteri Kofi Annan ile görüşeceğini söyledi.

Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Arakan'da yaşanan olaylar için Bileşmiş Milletler (BM) eski Genel Sekreteri ve Arakan Danışma Komisyonu Başkanı Kofi Annan ile görüşeceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla baba ocağı Antalya Alanya'nın İlçesi'ne geldi. Emine Özmüftüoğlu Camii'nde bayram namazını kılan Bakan Çavuşoğlu, çıkışta kendisine ikram edilen iki bisküvi arasına sıkıştırılmış lokum yedi. Çocuklara koruması aracılığıyla 20'şer lira bayram harçlığı veren Çavuşoğlu, gazetecilerin de sorularını yanıtladı. Tüm Müslümanların bayramını kutlayan Mevlüt Çavuşoğlu, bayramın birliği ve kardeşliği güçlendirmesi dileğinde bulundu. Dünyada zulüm çeken herkesin zulmünün sona ermesini dileyen Çavuşoğlu, "Arakan'da Müslümanlar son günlerde zulüm altında. Acımasızca saldırılara uğradılar. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde elimizden geleni yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız diğer ülke liderleriyle görüşmelerde bulundu. Biz de Dışişleri Bakanlığı olarak Cumhurbaşkanımızın talimatıyla birçok ülkenin bakanlıkları ve uluslararası örgütlerin temsilcileriyle görüşmeler yaptık. Bugün de BM Özel Temsilcisi Kofi Annan'la görüşeceğiz. Arakan problemine kesin bir çözüm bulmak için çaba sarf etmemiz lazım. Daha önce benzer saldırılar oldu ama bu son süreçte en şiddetlisi oldu. Buna kökten çözüm bulmak için Türkiye olarak ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

'SURİYE'DE ATEŞKES KONUSUNDA MESAFE KATETTİK'

Suriye'deki son gelişmeleri de değerlendiren Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, çatışmaların durdurulması konusunda geçen yıla göre iyi bir noktaya geldiklerini vurguladı. Bakan Çavuşoğlu, "Yaptığımız çalışmalar sayesinde ülke genelinde terör örgütlerine karşı mücadele devam ediyor. Ateşkes konusunda ciddi mesafe kaydettik. Şimdi ateşkesin kalıcı olması için siyasi çözüm konusunda çaba sarf ediyoruz. Siyasi çözüm terör örgütü DEAŞ ile mücadele kadar önemlidir. Birini yaparken diğerini ihmal etmemeliyiz. Siyasi bir çözüm olmazsa Suriye, terör örgütleri ve radikal gruplar açısından bulunmaz bir fırsat olarak devam edecektir. Bu konuda yoğun çabalarımız devam ediyor" diye konuştu. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Adapazarı'nda taksicileri kurşunladılar: 2 ölü, 1 yaralı

SONRAKİ HABER

Yargı, ihtiyaç için hırsızlığa ceza vermedi 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...