'İstanbul halkını barışı inşa etmeye davet ediyoruz'

İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu, İstanbul halkını 1 Eylül Dünya Barış Günü mitinginde barış mücadelesini yükseltmeye davet etti.

30 Ağustos 2017 10:06
Paylaş

İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu, ‘Barış, Özgürlük, Adalet, OHAL’e hayır, KHK’ler iptal edilsin’ sloganıyla 1 Eylül Barış Günü’nü dolayısıyla Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda 10 Eylül’de düzenleyeceği miting ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.  Açıklama da tüm İstanbul halkı, barış mücadelesini yükseltmeye davet edildi.

'BARIŞI SAVUNMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ'

Basın açıklaması öncesi konuşan Emekçi Hareket Partisi (EHP) İstanbul İl Başkanı Özge Akman, "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 1 Eylül Dünya Barış Günü olarak kutlayacağız. Elbette ki kutlamadan çok, bu ülkede barışın inşa edilmesi için mücadele etmeliyiz. Bunun içinde 1 Eylül’de faşizme, halklara karşı yapılan katliamlara karşı bir arada olacağız. 1 Eylül halkların kardeşliğini savunmak için çok önemli bir yerde duruyor. Hep birlikte barışı savunmak için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

'SAVAŞA KARŞI BARIŞI SAVUNACAĞIZ'

Daha sonra söz alan Halkevleri İstanbul İl Başkanı Cihan Uyanık ise, "7 Haziran seçiminden sonra AKP iktidarı, kalıcılığını sürdürmek için halklara savaşı  dayattı. Bir dizi katliama imzasını attı. Bugün sürdürülmek istenen bu savaşa karşı barışı savunmalıyız. Müfredata da artık cihat kavramı girmiştir. Biz buna karşı da mücadele etmeliyiz. Çocuklarımızı bu kirli ellere teslim etmemeliyiz. Bugün barışı savunmanın bir yolu da laikliği savunmaktan geçiyor. Barışı, kardeşliği ve laikliği savunmalıyız" diye konuştu.

'İŞÇİLERİ, EMEKÇİLERİ BARIŞ MİTİNGİNE DAVET EDİYORUZ'

Emek Partisi İstanbul İl Yöneticisi Sinan Ceviz ise, tüm dünya emekçilerinin ve işçilerinin 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutlayarak söze başladı. Ceviz, "Kirli savaşta gençlerimizi, çocuklarımızı kaybediyoruz. Barışı en yüksek sesle haykırmamız gereken bir süreç. 10 Eylül’de yapılacak barış mitingine işçileri, emekçileri davet ediyoruz" dedi.

'EŞİT VE ADİL BİR YAŞAM İÇİN DİRENECEĞİZ'

HDP Örgütlenme Eş Sözcüsü  Xunav Altun ise, "Yan yana durarak mücadeleyi yükseltmeliyiz. Barış için, özgürlük için, eşit ve adil bir yaşam için direnmeye çağırıyoruz halkımızı" diye konuştu.

'BARIŞ MÜCADELESİNİ DAHA DA YÜKSELTECEĞİZ'

İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu adına açıklamayı KESK İstanbul Dönem sözcüsü Özlem Tolu gerçekleştirdi. Tolu, "Bir diktatörlük tesis edilirken savaş ve çatışmadan güç almayan, iç ve dış düşmanlarını çoğaltmayan hiçbir rejim yoktur. 15 Temmuz darbe girişimini bir lütuf olarak gören hükümet, hemen ilan ettiği OHAL sayesinde kurtulmak istediği her kesimi terör etiketi yapıştırarak düşman ilan etmiş ve bunları etkisizleştirmek için her yolu denemektedir. Kalıcılaştırılmaya çalışılan OHAL; hukukun bertaraf edilmesi, ülkenin kaderinin bir tek kişinin ağzından çıkacak söze bağlı kalması, her türlü itirazın baskısıyla sindirilmesi demek" dedi.

"OHAL ve KHK'lerle yönetilmek istemiyoruz" diyen Tolu sözlerini şöyle sürdürdü: "Düşmanlaştırma politikalarına, icat edilen düşmanlar sayesinde şovenizmin kışkırtılmasına sessiz kalmayacağız. Anaokullarından başlayarak savaş ‘oyunlarında’ şehit olmaya veya şehidin arkasından gözyaşı dökmeye alıştırılan çocuklarımızı böyle bir sunağa kurban etmeyeceğiz; onların kindar bir nesil haline gelmesine izin vermeyeceğiz. Düşmanlarla çevrili bir ülkede değil, içeride ve dışarıda barış ve huzur içinde yaşamak, özgür bir ülke inşa etmek için mücadele etmeye devam edeceğiz. Sokaklarında tank TOMA sesleri değil, çocuk çığlıklarının yükseldiği bir ülkede yaşamak için, barış mücadelesini daha da yükselteceğiz. Bu ülkenin emekçileri, halkları, kadınları ve gençleri olarak hiçbir faturayı can pahasına  ödemeyeceğiz."

Tolu son olarak, 10 Eylül saat 15.00’de Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda gerçekleştirecekleri miting öncesi tüm İstanbul halkını  barışı savunmaya davet etti. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

TOKİ inşaatında ücret alamayan 8 işçi kule vincine çıktı

SONRAKİ HABER

CHP’li Tezcan: Bu bir zulümdür bu bir sürgündür

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...