HDP Genel Merkezi’ne silahlı saldırı

Ankara’da HDP Genel Merkezi’ne pompalı tüfekle saldırı düzenlendi. Saldırı nedeniyle binada maddi hasar oluştu.

15 Aralık 2016 19:03
Paylaş

HDP Genel Merkezine pompalı tüfekle saldırı düzenlendi. HDP Genel Merkezi'nin önüne saat 23.00 sıralarında gelen A.T.G isimli kişi, yanında getirdiği pompalı tüfekle binaya 4 el ateş açtı. Silahtan çıkan saçmalar binanın duvarlarına ve camlarına isabet ederken, şüpheli bölgedeki polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Saldırının ardından bölgede inceleme yapan polis boş kovanları topladı. Genel merkez binasına bu saldırı gerçekleşirken, binaya çıkan sokağın giriş ve çıkışlarıyla bina girişinde 24 saat polislerin nöbet tutmasına rağmen saldırının gerçekleşmesi dikkat çekti.

‘AZMETTİRENLERİ KINIYORUZ’

Saldırıya ilişkin HDP'den açıklama geldi. Açıklamada olay “Bu akşam saat 22:20 civarında A. T. G. isimli bir saldırgan, ticari bir taksi ile Genel Merkezimizin önüne gelmiş, araçtan inip kapının önüne geldiğinde montunun içerisinden pompalı tüfeğini çıkarıp 4 el ateş etmiştir. Daha sonra tüfeğini yere atıp ellerini kaldırarak polise teslim olmuştur. Yaralananın olmadığı saldırıda Genel Merkez binamız hafif zarar görmüştür” ifadeleriyle anlatıldı.

Saldırıyı hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın azmettirdiğini ifade eden HDP, “İl-ilçe binalarımıza ve son olarak da Genel Merkezimize yönelik bu saldırıların azmettiricisi, 'intikam' çığlıkları atan, kolluk kuvvetlerine 'merhametsiz olun' diyen, hiçbir hukuka dayanmadan 'milli seferberlik' ilan eden, her gün partimizi hedef gösteren iktidar mensuplarıdır” dedi.

İktidarın HDP'ye yönelik bir algı operasyonu sürdürdüğüne dikkat çeken HDP, “Türkiye'nin dış ve iç politikasındaki kendi hatalarını ve fiyaskolarını örtmek için çabalamaktadır. 'Ya başkanlık ya kaos' anlayışı toplumu ve ülkeyi adım adım bir felaket girdabına sürüklemektedir. HDP'yi demokratik siyasetten tasfiye etme çabalarına karşılık bizler demokratik siyasette güçlü bir şekilde ısrar ediyoruz. Sorunlarımızı demokratik siyasetle, diyalog ve müzakereyle çözme konusundaki tutumumuzda kararlıyız. Ne bu saldırılar ne de algı operasyonları bizleri demokratik siyaset yolumuzdan, bu konudaki kararlı ve ilkeli tutumumuzdan vazgeçiremeyecektir” açıklamasında bulundu.

KERESTECİOĞLU: DEMOKRATİK SİYASETTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ

HDP Genel Merkezi’ne dönük saldırıya, Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu Meclis kürsüsünde tepki gösterdi. Bütçe görüşmeleri sırasında söz alan Kerestecioğlu, “Biz artık bunun bir sonu olması gerektiğini ve bu sonun da ancak gerçekten hükümet, iktidar edenler tarafından yapılacak itidal ve barış çağrılarıyla olabileceğini düşünüyoruz. Çünkü partimizin bu denli kriminalize edilmesi, her gün nereden alınacağı belli olmayacak şekilde bir milletvekilimizin gözaltına alınması, yüzlerce parti yöneticimizin gözaltına alınması, silahlı saldırıların başlaması; “bizim tarihimizde çok iyi bildiğimiz siyasi cinayetleri mi getirecektir acaba” sorusunu düşündürtüyor. Bunu önleyecek olan, itidal sağlayacak olan, bu ülkede yaşayan bütün vatandaşların yaşam hakkını sağlayacak olan hükümettir, iktidardır; intikam ve seferberlik çağrıları değildir. İster polis olsun, ister sivil vatandaş olsun, kim olursa olsun, ölmek değil yaşama isteği vardır. Bu saldırıları kınadığımızı, bizi demokratik siyasetten kimsenin vazgeçiremeyeceğini de yüksek sesle söylemek istiyorum” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Avukat Bek’i darbeden polisler bir de şikayetçi oldu

SONRAKİ HABER

Konca: Seferberlik ruhu ile direnerek kazanacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...