20 Kasım 2016 09:05

Kocaeli'de Aleviler kahvaltıda buluştu

Alevi Kültür Dernekleri Kocaeli Şubesi, KYÖD’de düzenledikleri birlik ve dayanışma kahvaltısında bir araya geldi.

Paylaş

Alevi Kültür Dernekleri Kocaeli Şubesi’nin düzenlediği, birlik ve dayanışma kahvaltısında konuşan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, “Her geçen gün devam eden ayrımcılık politikaları emek ve demokrasi mücadelesi verenleri daha da zor koşullarda yaşamaya itiyor” dedi.

Kahvaltıda açılış konuşmasını yapan Alevi Kültür Dernekleri Kocaeli Şube Başkanı Birol Sağlam, zalimin zulmüne karşı sevgi diliyle konuşmaya devam edeceklerini belirterek, “Böylesine ayrımcılıkların yapıldığı en bir dönemde en çok zararı gören bu ülkenin mazlumları oluyor. Bizler, zalimin zulmüne karşı yine sevgi dili ile konuşmaya devam edeceğiz dedi.

‘DAHA GÜÇLÜ BARIŞ DEMELİYİZ’

Sağlam konuşmasının devamında, “Türkiye'de hala resmi bir inanç statüsüne tabi olmayan Alevilikten bahsediyoruz. OHAL’in en mağdur olan kesimleri yine Alevilerdir. Ama Aleviler sadece Alevilerin sorunları ile değil, bu kadim coğrafyada yaşayan tüm ezilen kesimlerin sorunlarına ortaktır, yanlarındadır. OHAL sürecinde alınan kararlarla ülke kaosa sürükleniyor. Bu süreçte bizler emek ve demokrasi güçleri olarak mücadele etmek durumundayız. Ülke ayrımcılık politikaları ile kaosa sürükleniyor. Bu açıdan bize düşen en büyük görev dün olduğu gibi daha güçlü barış diye haykırmak olmalı” ifadelerine yer verdi. Amasız ve fakatsız yan yana gelmek zorunda olduklarını belirten Sağlam, “Asıl sorunun sistem sorunu olduğunu, asıl sorunun sistemden kaynaklandığını biliyoruz. Ama gün zalime karşı Hüseyin olma günüdür. Gün mazlumun yanında olmanın günüdür. Amasız, fakatsız bir arada olmalıyız” dedi.

‘ŞİDDET VE CEBİRLE İNSANLAR İKNA EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR’

Sağlam'ın ardından söz alan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir ise, “Her geçen gün devam eden ayrımcılık politikaları emek ve demokrasi mücadelesi verenleri daha da zor koşullarda yaşamaya itiyor. Bizler uzun yıllardır eşit yurttaşlık talepleri konusunda çalışmalar yapıyoruz. Maalesef 21. yüzyılda bu ülkede hala şiddet ve cebirle insanlar ikna edilmeye çalışılıyor. Daha da kötüsü önceki gün mecliste geçen önerge ile tecavüze uğrayan kişinin tecavüzcüsü ile evlendirilmesi gündeme geldi. Bu bir terördür. Çocuklarımıza, kadınlarımıza yönelik yapılan bir terördür” dedi. HDP’lilerin vekillerin tutuklanmasına da değinen Demir, “Bu tutuklamalar hukuki değildir. HDP’ye yapılan operasyonu sonrasında Cumhuriyet Gazetesi'ne operasyon yaptılar. Neymiş, FETÖ operasyonlarına karşı mücadele ediyorlarmış. Ülkemiz uçuruma doğru sürüklenirken biz bu antidemokratik tutumların her zaman karşısında olduk” ifadelerini kullandı.

Kahvaltıya HDP Kocaeli eski Milletvekili Ali Haydar Konca, CHP, DSP, DİSK, KESK ve Kocaeli Dersimliler Derneği üyeleri de katıldı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şirvan'da 6. işçinin cenazesine ulaşıldı

SONRAKİ HABER

Soma davasının 12. duruşması yarın görülecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...