27 Nisan 2012 11:32

Marmara'da ülkücü saldırılar protesto edildi

Marmara Üniversitesi'nde üç gün önce başlayan ülkücü saldırıları protesto eden öğrenciler, gerçekleştirilen saldırılardan üniversite rektörlüğünü sorumlu tuttu.Marmara Üniversitesi öğrencilerine yönelik ülkücüler tarafından gerçekleştirilen saldırılar, Marma

Marmara'da ülkücü saldırılar protesto edildi
Paylaş

Marmara Üniversitesi öğrencilerine yönelik ülkücüler tarafından gerçekleştirilen saldırılar, Marmara Üniversite Göztepe Kampusu önünde bir araya gelen yüzlerce öğrenci tarafından protesto edildi. "Marmara satır üniversitesi" , "Marmara goristan ji bo faşistan", "Satır, gaz, cop dışarı bilim öğrenci içeri", pankartları ve "Bijî biratıya gelan", "Bijî 1 Gulan", "Polis defol üniversiteler bizimdir" dövizleri açan öğrenciler, "YÖK kalkacak polis gidecek üniversiteler bizimler özgürleşecek", "Marmara faşizme mezar olacak", "Katil polis üniversiteden defol" sloganları attı.

Öğrenciler adına konuşan Hacer Korkmaz, üniversitede polis ve faşist provokasyonlarının ardı arkasının kesilmediğini belirtti.

POLİS GÖZETİMİNDE ÜLKÜCÜ SALDIRI!

Marmara Üniversitesi'nde Türk Kültürü Kulübü adı altında Ülkücü öğrencilerin örgütlendiğini belirten Korkmaz, "Üniversite yönetiminin ve polis desteğiyle yıllardır saldırı düzenleyen ülkücü faşistlerin 'Alpaslan Türkeş' anmasına izin veren yönetim, ülkücülerin saldırılarına ise davetiye çıkarıyor" dedi. 24 Nisan'da Türkeş'in anması için bildiri dağıtılmasına karşı çıkan bir öğrencinin ülkücü grup tarafından dövüldüğünü aktaran Korkmaz, "Üniversite içerisinde toplanan öğrenciler, rektörlüğün saldırıya sessiz kalmasını protesto ettiğimizde polisler tarafından ablukaya alındık. Polis kordonu altında bekleyen öğrencilere faşistler tarafında soda şişeleriyle saldırı gerçekleştirildi. Bu yaşananlardan sonra rektörlük görüşme talebimiz ise yanıtsız kaldı" dedi. Ülkücü grubun daha öncede bıçak, satır gibi kesici aletleri üniversite içinde kullandıklarını aktaran Korkmaz, "Üniversite içerisinde örgütlenen faşist çeteyle üniversite sıralarında ancak Alpaslan Aslan gibi tetikçi katil veya Tayyip Erdoğan'ın formüle ettiği kindar ve dindar nesiller yetiştirilebilir. Bizler öğrenciler olarak buna hiçbir zaman izin vermeyeceğiz, üniversite amfilerinde bilimin, hakların kardeşliğin savunucu olmaya devam edeceğiz" dedi. Öğrenciler açıklamanın ardından yolu trafiğe kapatarak, Kadıköy Altıyol'a kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında ülkücü bir grubun öğrencilere saldırması sonucu kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginliğin ardından devam eden yürüyüş Kadıköy Altıyol'da son buldu. Öğrenciler bir süre slogan attıktan sonra eylemlerine son verdi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Solaklı’da provokasyon

SONRAKİ HABER

Merkel’in tarih cehaleti ve ahlak seçiciliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...