04 Nisan 2012 11:05

Kanser bize ölüm bize iş kime?

Aliağa Muhtarlar Derneği, PETKİM’in kuruluş yıl dönümünde PETKİM yönetimini protesto etti. Petkim’in kuruluş etkinliğinin düzenlendiği saatlerde Petkim Kültür Merkezinin önüne gelen Aliağa Muhtarlar Derneği üyesi 15 muhtar, yaptıkları açıklama ile PETKİM yöneticilerinin kendi hemşehrilerini ve yandaşları

Kanser bize ölüm bize iş kime?
Paylaş

‘ÖNCELİK TANINSIN’

Kültür Merkezinin önünde toplanan muhtarlar, “İşe alımlarda torpil değil, adalet istiyoruz” ve “Kanser bize, ölüm bize, iş kime?​” pankartları açtılar. PETKİM lojmanlarının da içinde bulunduğu Siteler Mahallesi’nin Eski Muhtarı Sedat Okşar, yaptığı açıklamada, “Bizler beldemizde yaşanan tüm sorunlar için gücümüz yettiğince çaba sarf ederken gençlerimizin işsizlikten sağa sola savrulduklarını görüyor ve işsiz her insanın yaşadığı sorunlardan dolayı sağlıksız gençlerin çoğaldığını da biliyoruz. Sanayi bölgesi olan Aliağa’nın elbette ülkedeki tüm gençlerin işsizliğini çözemeyeceğini biliyoruz. Ancak gençlerimizin işe alınmasında öncelik tanınmasını istiyoruz” diye konuştu.

Uzun süredir PETKİM’e alınan elemanlar ile ilgili PETKİM yönetiminin ‘Bal tutan parmağını yalar’ sözüne uygun eleman alımını ibretle ve şaşkınlıkla izlediklerini ifade eden Okşar, “Bir lokma ekmek için memleketlerini bırakıp gurbete gelen gençlerimizi elbette ki anlıyoruz. Sıkıntımız işsizlik ortamında iş bulan gençler değil. Sıkıntımız PETKİM’de hemen hemen tüm yöneticilerin, kendi çocukları dışında ikinci üçüncü kuşak yakınlarını işe alırken yaptıkları kayırma, torpil adı ne olursa olsun yapılanları anlamakta, anlatmakta güçlük çekiyoruz” dedi.

İŞE ALMA ADALETLİ OLSUN

Geçmişte babaları ve dedelerinin iş vaadiyle kandırılarak tarlaları ile arazilerinin ellerinden alınıp TÜPRAŞ ve PETKİM’in kurulduğunu hatırlatan Okşar, “Verilen sözler tutulmadı. Biz Aliağalılar olarak bölgenin her türlü riskli ortamına rağmen burada yaşamak zorundayız. Bizim Aliağa’dan başka gidecek yerimiz yoktur. Senin partinden, senin köyünden, senin bölgenden, senin akrabandan olmak zorunda değilim. PETKİM’in elemana ihtiyacı varsa torpilsiz, ahlaklı, adaletli bir sınav ile işyerinin ihtiyacı olan eleman temin edilmelidir. Bölgemiz insanını yok sayarak siyasi davranan yöneticilerin el altından habersiz, önceden yandaşları tarafından bildirilen isimlerin işe alınmasını etik bulmuyoruz. Sokağa çıktığınızda sizlerin ihtiyaçlarını karşılayan bakkalı, kasabı, öğretmeni, işçisi, balıkçısı, belediyesine kadar biz Aliağalılar sizleri kınıyoruz. Ey PETKİM ve TÜPRAŞ yöneticileri, sizi protesto ediyoruz. Sesimizi duymamakta ısrar ederseniz çok daha güçlü bir şekilde tepki vereceğimizi bilmenizi istiyoruz” ifadelerini kullandı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMO’dan Yıldız’a zamlarla ilgili yalanlama

SONRAKİ HABER

Solun adayı hesapları alt üst etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...