15 Nisan 2015 15:32

Yalova valisinin istifası için faks eylemi başlatıldı

Öğrencilerinin gözü önünde Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından azarlandıktan sonra kalp krizi geçirip yaşamını yitiren Halil Serkan Öz için ülke genelinde faks eylemi başlatıldı. Eğitim Sen üyeleri, bir hafta boyunca Yalova Valiliği ve İçişleri Bakanlığı’nı faks yağmuruna tutarak vali Cebiroğlu’nu istifaya davet edecek.

Paylaş

Yalova’da Eğitim Sen üyesi eğitim emekçileri yaptıkları basın açıklamasıyla Yalova Valiliği ve İçişleri Bakanlığı’na Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun istifa etmesi için faks gönderdi

Yapılan basın açıklamasında “Eğitim emekçilerini her fırsatta itibarsızlaştıran, emeklerini değersizleştirmeye çalışan zihniyetin son örneği Yalova Valisinin, Halil Serkan Öz’e karşı yapmış olduğu söz konusu çirkin hakaretler öğretmen arkadaşımızı derinden etkilemiş, Yalova’daki sendikaların ortak gerçekleştirdiği "öğretmene saygı" yürüyüşünün ardından arkadaşımız, yoğun strese bağlı kalp krizi geçirerek genç yaşta aramızdan ayrılmıştır. Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun ağır hakaretleri nedeniyle öğretmenimizin kalp krizi geçirerek aramızdan ayrılması, başta eğitim ve bilim emekçileri olmak üzere, tüm ülkede büyük bir üzüntü ve tepkiyle karşılanmıştır” denildi

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun, Halil Serkan Öz’e yönelik aşağılayıcı ifadeler ve hakaretlerin bütün öğretmenlere söylenmiş olduğu vurgulanan açıklamada şöyle denildi; “Halil Serkan Öz’ün ölümünden sendikaları suçlayarak kurtulacağını sanan Yalova Valisinin, arkadaşımızın ölümünde birinci dereceden sorumlu olduğu açıktır. Ülke çapında büyük bir tepkiye neden olan bu üzücü olay nedeniyle Yalova Valisi arkadaşımıza yönelik sözleri nedeniyle tüm öğretmenlerden, eğitim ve bilim emekçilerinden özür dilemeli ve hemen istifa etmelidir. 

Bugün buradan Yalova Valiliği ve İçişleri Bakanlığı’na yönelik faks eylemi ile arkadaşımızın ölümünden sorumlu olanların peşini bırakmayacağımızın kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz.”

BURSA'DA EYLEM

Bursa Heykel Postanesi önünde toplanan Eğitim Sen üyeleri, faks eylemini başlattı.

Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Güney Özkılıç, sendika olarak Türkiye’nin bütün illerinde faks eylemi gerçekleştireceklerini söyledi. Yalova Valiliği ve İçişleri Bakanlığına bir hafta boyunca işyerlerinden ve bulundukları her yerden faks göndereceklerini belirten Özkılıç, Yalova valisini istifaya davet edeceklerini kaydetti. 

Özkılıç, "Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun söylediği aşağılayıcı ifadeler ve hakaretler nedeniyle Halil Serkan Öz’ün ölümünden birinci derecede Yalova Valisi sorumludur. Ülke çapında büyük bir tepkiye neden olan bu üzücü olay nedeniyle Vali Selim Cebiroğlu derhal istifa etmelidir. Arkadaşımıza sarf ettiği sözler dolayısıyla da tüm eğitim emekçilerinden özür dilemelidir." diye konuştu.

Sendika üyeleri, açıklamanın ardından postaneye girerek Yalova Valiliği ve İçişleri Bakanlığına faks gönderdi.

 

 

ÖNCEKİ HABER

HDP'nin bölgedeki seçim çalışmaları hızlandı

SONRAKİ HABER

24 yıldır tutuklu olan Serhat Tuğan için kampanya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...