16 Eylül 2016 01:00

Nifak tohumları

Nifak tohumları

Fotoğraf: Envato

Paylaş

15 Temmuz’da bir askeri darbe girişimi yaşadık ve püskürtüldü ama AKP ve Saray diktasına karşı çıkanlar açısından değişen bir şey olmadı. Hatta ‘Biz’ler açısından darbe 20 Temmuz’da başladı. Halkın iradesine ipotek konularak Meclis devre dışı bırakıldı. HDP kriminalize ve terörize edilip her alanda HDP’ye yönelik saldırılar, dışlamalar politik öncelik olmaya başladı.
Son bir aydır Tokat’ta HDP’lilere yönelik bir operasyon var, üç hafta önce 8 kişi tutuklandı ki içerişsinde halihazırdaki HDP il yöneticileri bulunmaktadır. Geçen hafta HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs’ün Tokat’ta yürütülen operasyon nedeniyle Ankara’da gözaltına alınıp Tokat’a götürülmesi dikkatlerin Tokat’a çevrilmesine neden oldu.
Bu yazıyı yazdığım esnada Tokat’ta Alp Altınörs’le birlikte 8 kişi gözaltında bulunuyordu. Bu 8 kişi içerisinde HDP Tokat İl Eş Başkanı Kadir Akkaya ve yöneticiler de bulunmaktadır. Tokat’ta HDP’li ve yurtsever gençlikten bir ay içerisinde gözaltına alınan-tutuklanan toplam 15 kişi bulunmaktadır.
Bu kişilerin neyle suçladıklarını OHAL ve dosyaya konulan gizlilik kararı nedeniyle öğrenebilmiş değiliz. Ancak OHAL’in işlemediği havuz medyasından aldığımız bilgilere göre Alp Altınörs 10 Ekim Ankara Katlimı’nda katledilen ve HDP Tokat İl Saymanı olan Zakir Karabulut’un cenazesinde yaptığı konuşmaymış.
Alp Altınörs Zakir Karabulut’un cenaze töreninde HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı olarak yaptığı konuşmada HDP Tokat İl Saymanı olan Zakir Karabulut için “örgütümüzün Tokat sorumlusuydu” demiş.
Bu “örgüt” lafının bazı cahil cühela kimselerde farklı bir anlam taşıdığına birkaç defa tanık olmuşluğum vardır. Bir defasında bir yöre derneğine bir arkadaşımız “Örgütünüz...” diyerek lafa başladığında karşımızdaki cühela dernek başkanı “Ne örgütü beyefendi biz PKK mıyız” demişti.
Bu ülkede “örgüt” deyince aklına PKK’nin geldiği, uluslararası bir sembol olan ve İngilizce zafer kelimesi olan “Victory” baş harfinin parmakla yapılışını da “PKK sembolü” zanneden bir sürü çapsız bulunmaktadır.
Konuya gelirsek Tokat’ta HDP ve Kürt gençlerine yönelik bu denli bir operasyonu oldukça şaşırtıcıdır. HDP’nin Tokat merkezde il binası, tabelasını asacağı bir daire, dükkanı bile yoktur. Seçimler zamanında HDP’nin araçlarının Tokat il merkezine sokulmadığı gibi geceleyin araçların Tokat merkezde bırakılamadığını yazmıştım.
Sanırım sistem dediğimiz devlet aklını korkutan 7 Haziran’da HDP’den Tokatlı iki milletvekilinin seçilmesi, bütün imkansızlıklara rağmen HDP’lilerin Tokat’ta köy köy çalışmalar yapmasıdır. Tokat’tan fazla Tokatlı’nın bulunduğu İstanbul’da Tokatlıların HDP’ye çok önemli derecede kayması bir taraftan Türkiye partisi olmuyor diye eleştirdikleri HDP’nin diğer taraftan Kürt olmayan seçmenlerden aldıkları bu önemli oylar devlet aklını korkutan gerçekler olsa gerek.
Korkunun ecele faydası olmadığı gibi, baskı ve zulmün de gerçekleri gizlemeye faydası yoktur.
Tokat’ta son iki seçimde 20 parti seçime girmiş ve bütün baskılara rağman HDP 5. parti olmuştur. HDP aynı zamanda parlamentoda grubu bulunan 3. büyük partidir.
Tüm Türkiye genelinde HDP’ye ve HDP’lilere uygulanan baskı ve zulümler, halkın iradesiyle seçilmiş DBP’li belediyelere kayyım atanması, sizin tekçi anlayışınız doğrultusunda yayın yapmayan medya kuruluşlarına yönelik baskı, tehdit ve kapatmalarınız size boyun eğilmesini sağlamayacağı gibi topluma daha çok nifak tohumlarının ekilmesine yol açmaktadır.
Yaptıklarınız zulümdür, ayıptır, günahtır...
Aşk ile...

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa