02 Şubat 2016 01:00

İşçi havzalarında barış örülüyor

İşçi havzalarında barış örülüyor

Fotoğraf: Envato

Paylaş

İstanbul’da çeşitli işçi havzalarında, işçilerin, akan kanın durması, barışın inşa edilmesi için imza kampanyası başlatmış olmaları son derece önemli ve umut veren bir gelişmedir. Daha önce İstanbul’da Tuzla tersane işçilerinin barış talebi ile başlattıkları imza kampanyasını hem gazetemizin sürmanşetine taşımış, hem de bu köşede konu edinmiştik.
Bugün de, manşetimizi İstanbul’da, Güneşli ve İkitelli’de de çeşitli iş kollarından işçilerin, barış talebiyle başlattıkları imza kampanyasına ayırdık. İşçiler, imza kampanyasına ek olarak, sokağa çıkma yasağı olan yerlerde yaşayanlarla dayanışma için de yardım topluyorlar.
Haberimizde de görüleceği gibi, bir işçi, “Daha fazla sessiz kalırsak bu ateş hepimizi yakar” diyor. Bu gerçeğin işçi sınıfı ve emekçiler içinde yaygın olarak bilince çıkarılması, bu ülkede barışın inşası bakımından kilit önemdedir.
İşçiler, barış için imza atan akademisyenlere destek için atölyelerinde imza topluyorlar ve “Daha dün korkudan konuşamıyorduk, şimdi en azından ne yapmak lazım diye işyerimizde konuşuyoruz” diyorlar.
Türkiye’nin tekrar çatışmalı bir sürecin içine çekilmesi sermaye iktidarının bir tercihi olarak gündeme gelmiştir. Tam da bu nedenle barışın teminatı da savaştan çıkarı olmayan bir sınıf olabilir ancak. Bu da işçi sınıfıdır.
İşçi havzalarında barışın adım adım örülmesi gayreti, dönemsel bir kampanya olarak kalmamalı, barışın inşasına kadar işçi sınıfı içindeki örgütlenme çabasının temel gündemlerinden biri olmalıdır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...