17 Şubat 2016 00:50

Hezeyan ve çözümsüzlüğün itirafı!

Hezeyan ve çözümsüzlüğün itirafı!

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Başbakan Davutoğlu, dün partisinin grup toplantısında konuştu.

Başbakanın merakla beklenen konuşması; bir yanıyla dış politikada gelinen yerde tümüyle “yalnızlaşma” ve “çözümsüzlüğün” itirafı öte yanıyla da gelecekte bile uluslararası planda ciddi bir stratejiye sahip olmamayı yansıtan hezeyandan ibaretti.

Bu yüzden de Davutoğlu, Rusya, Suriye, İran, PYD-YPG’ye, ABD, BM... ve Türkiye’nin Suriye politikasına onay vermeyen tüm ülkelere verip veriştirmekte bir sakınca görmedi! Böylece Başbakan, Erdoğan-Davutoğlu yönetiminin dış politikasına karşı çıkan herkesi; arsızlar, alçaklar, barbarlar, zalimler... gibi diplomaside hiç hoş karşılanmayacak nitelemelerle suçlarken, malum birkaç ülke dışında bir tek “dostlarının” kalmadığını da ilan etmiş oldu.

Konuşmasında tamamen “iç politikaya” yönelik bir üslup kullanan davutoğlu, konuşmasının en hararetli bölümünde önceki gece CNN’de çıktığı “Tarafsız Bölge”de Hükümetin Suriye politikasına ve bölgedeki operasyonlarına açık destek veren Baykal’a övgüler yağdırdı. 

CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın; “Halep Sünni kentidir. Şii kuşatmasına teslim edilemez” demesinden de pek hoşlandığı anlaşılan Davutoğlu, örnek bir devlet adamı olarak onu teşekkür ederken, “Biz karşımızda milli bir muhalefet istiyoruz” diyerek muhalefetin bile “milli ve yerli” olanını istediklerini yineledi.

Dış dünya barbar, alçak, zalim... muhalefet ise “milli” değilse casus, bölücü, terörist!

Davutoğlu-Erdoğan dış politikasının geldiği son durak bu! 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...