18 Şubat 2016 01:00

Kamuda en büyük kıyım girişimi!

Kamuda en büyük kıyım girişimi!

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasıyla yayımlanan genelgeyle, yetkili amirlerin, “Milli güvenliği tehdit eden örgüt ve yapılarla irtibatlı kamu çalışanları” hakkında işlem yapılması ve “İvedilikle adli mercilere bildirilmesi” istendi.
Genelgeyle ilgili ayrıntılı bilgi haber sayfalarımızda var.
Genelgedeki üslup ve kapsam dikkate alındığında o günleri yaşayanlar için hemen sıkıyönetim komutanlıklarının yayımladıkları bildiriler akla gelmiştir.
Bir farkla ki, o günün sıkıyönetim komutanlıkları bu emirleri, yayımlamışlardır ama o gün bu genelgelerin gereğini yapacak “amirleri” az çok bir adalet duygusuyla hareket ettikleri için sıkıyönetimlerin kıyımları çok “sınırlı” kalmıştır.
Bugünün “amirleri” ise, AKP tarafından 14 yıldan beri politize edilen, partizanlaşmanın okul müdür yardımcılarına kadar indirildiği dönemin amirleridir ve onlar, büyük bir bölümüyle bilinçli, eğitimli, gönüllü “cellatlar” olarak sahneye çıkacaklardır. Mahkemelerin de açıkça siyasi karar verdiği bir dönemde, bu genelgenin; Türkiye tarihinin, en büyük kamu emekçisi (memur) ve kamu işçisi kıyımına yol açacağını söylemek yanlış olmaz.
Hükmet bu genelgeye bu kıyım için tetiği çekmiştir!
Böyle bir dönemde kamu emekçisinin en büyük güvencesi bu kıyıma karşı kendi içinde birleşip dayanışmasıdır.
Bu mücadelede en önemli aracın sendikalar olması beklenir. Ama KESK ve DİSK dışındaki sendikaların burada işçinin, kamu emekçisinin haklarını koruma yerine zalimin kılıcı olmayı tercih edecekleri de bir gerçektir.
Ama adaletsizlik bu kadar büyükse, mücadele de o ölçüde sert olacaktır. Ne zalimin gücü ne de araçların çokluğu yığınları yenilgiye uğratamayacaktır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa