31 Aralık 2016 04:03

Her şeye rağmen güzel bir yıl için...

Her şeye rağmen güzel bir yıl için...

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Geride bırakılan yıl ne kadar ağır sorunlarla dolu olursa olsun ve insanlar o yılın yeni yıla sarkacak olası etkilerini ne kadar tahmin etseler de yeni yıla yine de umutlu girmek isterler. Cepte para olmasa da pek çok kişi için, yeni yıl çekilişinden alınan bir çeyrek bilet bile anı umuda bağlamıştır: Ya çıkarsa!

Tüm bunların yanında insanların kendi hayatlarını, yaşadıkları toplumu ve ülkeyi, özgür, sömürüsüz, huzurlu kılabilmek için bir çaba göstermesinin de kaçınılmaz olduğu bilinen bir gerçektir.

Türkiye’de, açlık sınırı 1432 TL. Ama yeni yıla girerken belirlenen ücret bunun bile altında: 1404 TL.

Yine yeni yıla giderken Türkiye cezaevleri gazetecilerle, yazarlarla ve halkın seçtiği siyasilerle dolu.

Ülke, iktidar partisi AKP’nin ittifak halinde hareket ettiği MHP ile birlikte dayattığı anayasa değişikliği ile tek adam diktatörlüğünün kurumsallaştırıldığı bir ülkeye dönüştürülmek isteniyor.

Yeni yıla girerken Özgür Gündem’in Yayın Danışma Kurulu Üyeleri Necmiye Alpay ve Aslı Erdoğan ile Eş Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya’nın serbest bırakılmış olması, dayanışma ve mücadelenin gücünü gösteren bir gelişme olarak umut verdi. Son olarak örnek bir gazeteci olan Ahmet Şık'ın tutuklanması, 6 meslektaşımızın bu satırlar yazılırken gözaltında olması da, dayanışma ve mücadelenin daim kılınması gerektiğini söyleyen bir gelişme.

Evrensel, her yıl olduğu gibi bu yıl da, yılın fotoğrafını yansıtmaya çalışan bir almanak ile okurlarıyla buluşuyor. Bugün bayilerde gazetenizle birlikte almanağınızı da bulacaksınız.

Bu pazar günü ayrıca pazar eki olmayacak.

Evrensel emekçileri olarak, tüm okurlarımıza mutluluk ve sağlık yanında, özgürlüklerin genişletildiği, aç yatılmadığı bir yıl diliyoruz.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...