21 Şubat 2016 01:00

Bir PYD-YPG’ye bağlanma eksik kalmış!

Bir PYD-YPG’ye bağlanma eksik kalmış!

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Artvin Cerattepe’de Artvinlilerin yıllardır sürdürdüğü mücadeleyi yok sayan Artvin Valiliği ve öteki yerel idareciler, geçtiğimiz günlerde Cerattepe’yi AKP’ye yakınlığı ile namlanan Cengiz Holdingin yağmasına teslim etmişti.

Ancak Artvinliler Cerattepe yolunda direnişleri kırılsa da mücadeleyi sürdürüyorlar. Ve mücadele giderek hem Artvin ve çevresindeki hem de tüm Türkiye’deki çevrecilerin desteğini alarak sürüyor.  
İşte bu tepkilerden çekinen Artvin Valiliği, halkın mücadelesini sindirmek için akıl almaz iddialarda bulunuyor, ancak darbe dönemi idarecilerinin yaptığı türden bir kara propaganda sürdürüyor.
Artvin Valiliği, çeşitli dernekler ve kimi çevreci örgütlerin Artvin’e gelmesini önlemek ve Artvinlilerin Cerattepe’ye gitmesini yasaklamak üzere “önleyici yasaklama” kararı almış! Kararın nasıl bir ucube olduğunu haber sayfalarımızda okuyacaksınız.

“Valilik genelgesi” olarak kullanılan bu metin, Artvin’e gelecek olanları, hükümetin terörist ilan ettiğe örgütlere bağladıktan sonra Emniyet Müdürlüğünden bu kişilerin Artvin’e sokulmaması istenmektedir.
Açıkça görüldüğü gibi “genelge”nin dört başı mamur bir “dönem belgesi” olması için tek “eksiği”, bütün bu organizasyonun PYD-YPG tarafından yapıldığını söylememiş olmasıdır!

Kuşkusuz bu “önleyici yasaklama” belgesini Artvin Valiliği kafasından atmamıştır. Bu belge, “İç Güvenlik Yasası”nın “olağan şüpheli”, “makul şüphe” kavramlarında yansıyan, özgürlükleri tanımayan  ruhundan alınan ilhamla hazırlanmış bir “devlet belgesi”, bir Erdoğan-Davutoğlu rejimi belgesidir. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...