22 Aralık 2019 01:00

Her gün 2 Evrensel: Bir oku, bir okut

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Zor bir dönemden geçiyoruz. Kağıda gelen zamlar ve tek dağıtım şirketinin olmasının getirdiği ek maliyetlerin ardından yeni yıla yeni bir mali kuşatma ile giriyoruz: Açılmış olan ve devam eden para cezasına dayalı davalar ile Basın İlan Kurumunun (BİK), BirGün gazetesi ile birlikte resmi ilan akışımızı durdurmuş olması. BİK, bununla da yetinmeyerek, çeşitli haberlerimizi bahane ederek verdiği ilan kesme cezaları ile bağımsız gazetecilik faaliyetimize müdahale ediyor.

Evrensel, çeyrek asırlık tarihi boyunca, son dokuz yıldır resmi ilan alıyor. Ancak, kuruluş gerekçesi, kendisine halkın vergilerinden ayrılan bütçe ile, kamuoyunu bilgilendirme hizmeti yapan gazetelerin yaşatılmasına katkı sağlamak olan BİK, Menderes liderliğindeki Demokrat Partinin, devletin imkanlarıyla bir besleme basın yaratma pratiğinin bir benzerini sergiliyor bugün. 

Bunun karşısında Evrensel’in iki seçeneği yok. Tek seçeneğimiz, okurlarımızın da tahmin edeceği gibi, bağımsız yayıncılık anlayışından taviz vermeden halkın haber alma ve doğru bilgilenme hakkının gereğini yerine getirmek. Express’in son sayısında Latife Tekin’in dediği gibi: Somut durumun, somut mücadelesi!

Ancak bunun için de bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da yalnız yürümeyeceğimizi biliyoruz. Bu yürüyüş ancak okurlarımızın desteği ile mümkün olabilir. Onlarla birlikte. Bu nedenle, bugünden itibaren okurlarımıza her gün bayiden iki Evrensel alma çağrısı yapıyoruz. Her gün iki Evrensel al, bir oku bir okut! 

Başaracağız, hep birlikte!

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa