01 Mart 2016 00:42

Ortak bir mücadele cephesi için...

Ortak bir mücadele cephesi için...

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Ankara’da 70’e yakın aydın, gazeteci ve aktivist, 7 maddelik bir bildiri yayınlayarak “Erdoğan Türkiye’yi felakete götürüyor. Buna boyun eğemeyiz, eğmeyeceğiz” dedi.
İstanbul’da ise içlerinde Anayasa hukukçusu akademisyenler ile bir gurup aydın ve yazar; herkesi çoğulcu, eşitlikçi ve özgürlükçü bir anayasa için buluşmaya çağırdı.
Bu çevreler, bir zamandan beri tepkilerini ortak bildiriler, çağrılar olarak ifade etmektedir.
Yukarıda sözünü ettiğimiz, dün yayımlanan iki “çağrı” da Erdoğan-Davutoğlu yönetiminin bu baskılarına tepki olarak ortaya çıkmıştır.
Çağrıların kalkış nedeni farklı olsa da aslında baskıyı yapan ve baskıların yok edilmesi için mücadele edilmesi gereken güç aynıdır.
Sadece bu iki bildiride sözü edilen baskılar değil; Silopi, Cizre, Sur’dan başlayan ve diğer kentlere doğru yayılan sokağa çıkma yasaklı operasyonlar, kentlerin yakılıp yıkılması, katliamlar, Türkiye’nin bölgede süren savaşlara katılması için yapılan manevralar, kapatılan TV’ler, basın özgürlüğüne yönelik şiddete varan baskıların kaynağı aynıdır. Bu yüzden, bu baskılara karşı mücadele de Erdoğan-Davutoğlu yönetimin merkezinde olduğu şer odaklarına karşı olmak durumundadır.
Bugün bu çağrılar, bu mücadeleye katılabilecek bütün güçleri kapsayan bir ortak mücadele cephesinin inşası çağrısı olarak görülmelidir.
Bu yüzden bu çağrılara demokratik, barış içinde bir Türkiye’den yana olan herkes kulak vermeli; elinden gelen katkıyı sağlamalıdır.  
Doğrusu da budur!

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...