22 Ocak 2016 01:00

Eğitim piyasaya ve güvenlik güçlerine emanet!

Eğitim piyasaya ve güvenlik güçlerine emanet!

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Bugün öğrenciler karne alıyorlar.

Batı illerindeki okullarda öğrenciler ve veliler, belki eğitimin sorunlarından da habersiz olduklarından, sevinç ifade ediyorlar.

Bölge illerinde ise kimi yerlerde buruk da olsa bir “karne sevinci” yaşansa da on binlerce öğrenci ve velileri ise bırakalım karne sevincini, artık bir okulları ve öğretmenleri de olmadığı için, karne bile alamadı.
Geçtiğimiz yıl başlatılan, “Dershaneleri kapatıyoruz” gerekçesi arkasında özel okullara tam destek sağlanması bu yıl bir adım daha ileri götürüldü. Özel okullara devlet tam destek sağlarken devlet okulları ise kadrolaşma, öğrencilerin dini eğitime yönlendirilmesi ve öteki devasa sorunlarla baş başa bırakıldı.
Öte yandan sokağa çıkma yasakları operasyonlarının sürdürüldüğü bölgedeki il ve ilçeler başta olmak üzere tüm bölgede ise eğitim, “güvenlik güçlerinin” insafına terk edildi.  Bu ilçelerde bir yarıyıl boyunca öğrenciler, sadece 15 gün okula “normal şartlarda” gidip gelebildi. Ve bu on binlerce öğrenci, ne TEOG’a hazırlanabildi ne de üniversite giriş sınavlarına hazırlanabilecek!

Üstelik de bu operasyonların ne zaman biteceğini kimse bilmiyor. Cumhurbaşkanı, Başbakan, İçişleri Bakanı gibi yetkililere bakılırsa bu operasyonlar, ölümler, yaralanmalar, yıkımlar “sonsuza kadar” da sürecek!

Bu tabloyu dikkate alan gazetemiz, biten yarı yıl için “Eğitimin Kara Kışı” dedi. Ama öyle görüyor ki, 2015-2016 yılı “Eğitimin kara yılı” olmaya da aday!

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...