14 Ocak 2016 01:00

Hocalarımızın yanındayız

Hocalarımızın yanındayız

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Aralarında çeşitli alanlardan çok önemli çalışmalara imza atmış bilim insanlarının bulunduğu 1128 akademisyenin, “Bu suça ortak olmayacağız” diyerek yaptıkları açıklama, iki gün içinde doğurduğu sonuçlar bakımından bile tarihi değerdedir.
Devlet şiddetinin durmasını ve kalıcı bir barışın sağlanmasını talep eden akademisyenler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, YÖK’ü, yandaş basını, iktidara yakın üniversite yönetimlerini ve son olarak da mafya lideri Sedat Peker’i karşılarında buldu.
Devletin zirvesi ile bir suç örgütü liderinin bilim insanlarını tehdit konusunda ortaklaştığı bir ülkeyiz. Başlı başına bu bile, akan kanın durması ve bu ülkenin demokratikleşmesi için risk alan hocalarımızın ne kadar değerli bir iş yaptığını göstermeye yeter.
32 yıl önce,  “Türkiye’deki demokratik düzene ilişkin gözlem ve istekler” başlığını taşıyan ve ‘Aydınlar Dilekçesi’ diye tarihe geçen metinde imzası olanları, Cumhurbaşkanı koltuğunda oturan, cunta lideri Kenan Evren, “vatan haini” ilan etmişti. Bugün de, aynı koltukta oturan Erdoğan barış isteyen akademisyenleri benzer biçimde hedefe koydu.
Tüm bu baskılara rağmen barış isteyen akademisyenlerin metnine imza atan akademisyenlerin sayısı dün bu yazı yazıldığında 1500’e yaklaşmıştı. Üniversite öğrencileri ve çeşitli kesimler, başlattıkları imza kampanyalarıyla, yaptıkları açıklamalarla barış isteyen hocalara sahip çıkıyorlar.
Biz de Evrensel gazetesi olarak, bu ülke halklarının bugünü ve geleceği için büyük önem taşıyan barış talebine sahip çıkan hocalarımızın yanında olduğumuzu ve sonuna kadar da olmaya devam edeceğimizi belirtiyoruz.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...