24 Aralık 2015 01:02

Bir savaş değil, vahşi bir imha savaşı!

Bir savaş değil, vahşi bir imha savaşı!

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 5 gün önce sokak ortasında vurularak yaşamını yitiren 11 çocuk annesi, 50 yaşındaki Taybet İnan’ın çocukları annelerinin cesedini sokaktan alamıyor. Cenazeyi almak için dışarı çıkanlar da vuruluyor. Silopi’deki bu trajik vakayı ele alıp gündeme getiren manşet haberimiz, bir gerilim-korku filminin senaryosu gibi. 

Bu bir örnek, evinin avlusuna çıktığı için vurulan çocuklar, hamile kadınlar, yaşlılar, her biri tanklı-toplu, bu sokağa çıkma yasaklı operasyonların hedefi olarak hayatlarını kaybediyor. Yetkililerse bu gelişmeleri, toptan; “Operasyon bölgelerinde beş sivil öldürüldü” biçiminde, üstelik de karşı tarafı suçlayarak veriyor.
Genelkurmaydan verilen en son haber; “Son bir hafta içinde 168 teröristin ölü 1’inin de sağ olarak ele geçirildiği” biçiminde.

Bu haber gün boyu defalarca yineleniyor haber kanallarında ve haber programlarında. Ama, bu haberi alan gazeteciler, “Bu nasıl savaş? En ağır kayıpların verildiği savaşlarda bile eğer bir ölü varsa, üç, beş de yaralı, daha fazla sağ olur. Bunda bir gariplik olmalı” demez mi?

Eğer gazeteci gazeteciyse, “der” tabii. Ve demekle de kalamaz, bu “haberin arkasındaki” gerçekte “imha” amaçlı, her tür ahlak ve savaş kurallarını çiğneyen bir vahşet mi var yoksa bu bir yalan haber mi diye araştırır!

Ortada olan, bölgede en vahşi savaş yöntemlerini bile aratan bir “kuralsız imha savaşı” yürütüldüğüdür. Medya bu savaşa çanak tutarak, kamuoyunun bilincini karartan bir savaş kışkırtıcılığı yapmaktadır. 
Ama, bu böyle gitmez, gidemez. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...