02 Ocak 2015 00:59

Noel Baba Can'dır

Noel Baba Can'dır

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Yıl sonu - yılbaşı denildiğinde akla gelen en önemli sembol noel babadır. Kim olduğu ve bu şekilde nasıl bir geleneksel kabul oluşturduğu tartışıladursun, noel babanın bugün neyi ifade ettiği bütün bu tartışmalardan çok daha önemlidir. Noel baba kırmızı kostümü ak sakalı ve hafif göbekli fiziğiyle çocuklar için gülümseme ve hoş duygular ifade etmektedir. Her ne kadar bizim malum basın onu şeytani bir görüntüye sokmaya çalışsa da nafile, noel baba gülümsemenin tebessümün ve güzel duyguların bir sembolü olarak kabul edilmekte ve sevilmektedir.
Ülkemizde her yıl noel babaya yönelik bir saldırı bir protesto gerçekleştiriliyor. Malum akıllılar noel babayı tehlikeli, kültürümüzü ve inancımızı yozlaştıran bir Hristiyan geleneği olduğunu söyleyip burası Müslüman ülke diye de söylediklerini gerekçelendiriyorlar. 
Elin Hristiyan ülkesinde her türlü Müslüman inancını ve geleneğini yaşayan bizim kendine Müslümanlar, konu Türkiye olunca her türlü Hristiyan inanç ve geleneğini tehlikeli buluyorlar. Avrupa’da devasa camilerini yapıyorlar, inançlarına göre kara çarşaflarıyla günlük hayatın içinde yer alıyorlar, baş örtülü bir şekilde okullara gidiyorlar, Kur’an kursu, kurban bayramı, ramazan bayramı gibi her türlü inanç ve geleneklerini rahatlıkla sürdürüyorlar. Üstelikte burası Avrupa, burası Hristiyan bir ülke diye kimi zaman nadiren de olsa kendilerine karşı olan kesimlere karşı yine bizzat o elin Hristiyanları karşı koyup insan hakkı, inanç özgürlüğü kapsamında savunuyorlar bizim kendine Müslümanları.
Bizim kendine Müslümanlar o Hristiyan ülkelerinde kendi devletleri bizimkilerden aldıkları vergilerle kiliseleri desteklemediği için satışa çıkartılan kiliseleri alıp camiye dönüştürebiliyorlar. O camilere Türkiye’de yaşayan Haristiyanlardan da alınan vergilerle imam görevlendirebiliyorlar. Yetmiyor burada Alevilerden ve Hristiyan azınlıklardan alınan vergilerle Küba’ya bile cami yapmaya kalkıyorlar, sonra kalkıp bu topraklarda doğmuş bir Akdenizli olan noel babayı üstelik de dini bir motif olmanın ötesinde eğlenceli bir sembol olma haline bile tahammül edemiyor bizim milliyetçi muhafazakar kendine Müslümanlar. 
noel baba Can’dır dediğimizde bize noel babayı da Alevi yaptılar diye çıkışanlar oldu. Derdimiz noel babayı Alevi yapmak değil ancak bu topraklarda doğmuş ve hunharca katliamların olduğu, insanların kafaları kesilerek katledildiği, kadınların, çocukların kaçırılıp tecavüz edildiği bir coğrafyada noel baba gibi içimize gülümseme duygusu serpiştiren bir sembolüde sizin ırkçı, gerici, ötekileştirici hırs ve korkularınıza yedirmeyiz.
Noel baba kimsenin kadınına, kızına tecavüz edip, erkeklerinin başını kesmiyor. Kimsenin malına, canına, toprağına, ırzına göz koymuyor. Noel baba çocuklara hediye dağıtan şirin bir ihtiyardır. Her kimin geleneğinden, inancından bizlere sirayet etmişse de iyi etmiş. Noel baba Can’dır...

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...