Din dersleri 1. sınıftan itibaren zorunlu olacak!
Antalya'da düzenlenen 19. Milli Eğitim Şûrası Genel Kurulu'nun bugünkü oturumu başladı. MEB'e sunulması kararlaştırılan tavsiye kararları arasında din dersinin 1., 2, ve 3, sınıflarda zorunlu olması da var.

Antalya'da düzenlenen 19. Milli Eğitim Şûrası Genel Kurulu'nun bugünkü oturumu başladı. MEB'e sunulması kararlaştırılan tavsiye kararları arasında din dersinin 1., 2, ve 3, sınıflarda zorunlu olması da var.
Oturumu yalnızca Anadolu Ajansı'nın takip etmesine izin verilirken, genel kurul üyesi olmayanların da salona girmesi yasak.
Genel kurula komisyon kararları üzerinden 10 dakika içerisinde yeni önerge sunulması istenerek başlandı.
Genel kurulda konuşan Eğitim Sen Uzmanı ve Yazarımız Erkan Aydoğanoğlu, din ve ahlak dersinin ayrılması, din dersinin tamamen kaldırılması gerektiğini belirtti.
Eğitim Sen, ilkokul 1.2.3. sınıflara zorunlu din dersi kararının geri çekilmesini, AİHM kararına uyularak zorunlu din dersinin kaldırılmasını önerdi. Eğitim Sen'in Twitter hesabından geçilen bilgide "Süre sınırlaması daha fazla önerinin sunulmasını engelliyor. Konuşma süresi her önerge için iki dakika süre verildi" denildi.
MEMUR SEN BAŞKANI BASTIRDI: DİN DERSİ 1. SINIFTAN ZORUNLU OLACAK!
Eğitim Sen'in din derslerinin 1., 2. ve 3. sınıflara zorunlu olmaması önerisi reddedilirken din derslerinde Aleviliğin öğretilmesi ve müfredatın gözden geçirilmesine dair önergenin görüşülmesi de reddedildi. Memur Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun "Zorunlu din dersi 1. sınıftan başlasın" diyerek direttiği aktarıldı. Karar tavsiye kararı olarak MEB'e sunulacak.
ALINAN DİĞER TAVSİYE KARARLARI
*Okulöncesi, ilkokul ve ortaokulda tekli öğretime geçilmesi karar önerisi kabul edildi.
*Ortaokullarda Türk musikisi makamsal sisteminin Türk musiki sazıyla öğretilerek verilmesi kabul edildi.
*Hafızlık için ara verme süresi 2 yıla çıkarıldı.
*Haftalık ders saatinin azaltılması kabul edilmedi.
*Liselerde sağlık ve trafik dersinin kaldırılması kabul edildi. Başka dersler içinde verilecek.
*Osmanlıcanın bütün liselerde seçmeli, Anadolu İmam Hatip'te zorunlu olması önerisi kabul edildi.
*Turizm liselerinde alkollü içecek servisi dersinin kaldırılması kabul edildi.
*Liselerde din dersinin 2 saat olması Eğitim Sen üyeleri dahil sadece 12 kişinin aleyhte oy kullanmasına rağmen kabul edildi.
*Eğitim özürü ve norm açığı aranmaması, öğretmenlerin il emrine atanması önergesi kabul edilmedi.
*Öğretmen niteliğini artırma komisyonu önerilerinin tamamı kabul edildi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bu kararların tavsiye kararları olduğunu, Bakanlık olarak tavsiye kararlarını değerlendireceklerini belirtti.
"Sendikal faaliyetlerin okul dışında, öğrencileri tehdit etmeyecek şekilde yerine getirilmesi" önerisinin kabul edilmesi üzerine Eğitim Sen, bu kararın usulsüz olduğunu belirterek Şûra'yı terk etti. (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et