25 Temmuz 2014 06:00

Bizlerin içinde olduğu bir TİS süreci istiyoruz

Buradan öncelikle sendikamız Türk Metal’e ve daha sonra da tüm işçi arkadaşlara seslenmek istiyorum. Bildiğiniz gibi geçen çok hareketli uzun süren ve uzadıkça da sendikacılarımızın canını sıkan bir toplusözleşme süreci yaşadık. Bu yılda işçi arkadaşlarımızın bihaber olduğu ve sendikacılarımızın da sanki hiç sözleşme süreci yaşanmıyormuş gibi davrandığı, olağan bir durum gibi bizleri bu süreçte bilgilendirmiyorlar. Ve yine geçen sözleşmede sendikamız genel başkanı işçilerin kendi sendika temsilcilerini kendi seçeceği ve de bu süreci işçiler ile yürüteceğiz dedi bir hal vaziyet yok.

Bizlerin içinde olduğu bir TİS süreci istiyoruz
Paylaş

Bir grup Arçelik işçisi/İSTANBUL

Buradan öncelikle sendikamız Türk Metal’e ve daha sonra da tüm işçi arkadaşlara seslenmek istiyorum. Bildiğiniz gibi geçen çok hareketli uzun süren ve uzadıkça da sendikacılarımızın canını sıkan bir toplusözleşme süreci yaşadık. Bu yılda işçi arkadaşlarımızın bihaber olduğu ve sendikacılarımızın da sanki hiç sözleşme süreci yaşanmıyormuş gibi davrandığı, olağan bir durum gibi  bizleri bu süreçte bilgilendirmiyorlar. Ve yine geçen sözleşmede sendikamız genel başkanı işçilerin kendi sendika temsilcilerini kendi seçeceği ve de bu süreci işçiler ile yürüteceğiz dedi bir hal vaziyet yok.
Bunun tersine kendi belirlediği kurullar ünite temsilcileri ve temsilcileri ile çalışma alanlarından uzak kapalı kapılar ardında bir TİS süreci yürütülüyor. Geçen gün Evrensel gazetesi aracılığıyla bir Türk Metal üyesi arkadaşın belirttiği gibi bir temsilciler kurulu gerçekleşti. Ben ve arkadaşlarımız bu kurula katılan temsilcilerin orada bizlerin hangi sorunlarını aktardığını, sözleşmede biz işlerin talepleri neler olduğunu, ne kadar zam istediğimizi ve çalışma koşullarımızda nelerin iyileştirilmesi gerektiği konusunda temsilcilerimiz orada çıkıp hangi taleplerimizi ilettiğini çok merak ediyoruz. Kendinize yakın az çok ünite temsilciliği verdiğiniz işçileri sendika şubelerine götürüp orada başkanın vaazlarını dinletim yine kendi dayatmalarınızla yürüttüğünüz bir sözleşme süreci yaşıyoruz. Bugün hangi temsilci, işçi arkadaşlarımızın kredi borcu yükünün günden güne artığından haberdar. Yine üretimin azaldığından sürekli dem vuran temsilcilerin (sanki kendileri fabrikanın sahipleri gibi) arkadaşlarının artan bel ağrıları ve ramazan ayı boyunca iş temposunun bir nebze bile azalmadığı üretim adetlerinde bir gram bile düşmediği ortadayken oralar neler aktardılar çok merak ediyoruz.
Onun için bizleri buradan sizlere sesimizi duyurmak istiyoruz. Bizleri sözleşme sürecinden uzak tutamayacaksınız ve enflasyon zammına mahkum edemeyeceksiniz, geçen senenin altında kalan bir zammı kesinlikle kabul etmeyeceğimizi  ve sizin oluşturamadığınız işyeri komitelerini bizler kurmak için harekete geçtiğimizi ve hızlıca oluşturduğumuzu buradan sizlere duyuralım istedik.

ÖNCEKİ HABER

Oruçtan bayrama ‘yumuşak geçiş’ yapın

SONRAKİ HABER

Milyon dolarlı adaylar mı milyonların adayı mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...