15 Temmuz 2014 20:22

‘Başbakan palavra attı’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın geçen yıl Gazze’ye ziyaret yapacağını hatırlatarak, “Şimdi 15 Temmuz 2014. Gazze’ye nisanda mayısta haziranda gidemedi. Sadece palavra attı” sözleriyle tepki gösterdi.

‘Başbakan palavra attı’
Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın geçen yıl Gazze’ye ziyaret yapacağını hatırlatarak, “Şimdi 15 Temmuz 2014.  Gazze’ye nisanda mayısta haziranda gidemedi. Sadece palavra attı” sözleriyle tepki gösterdi.

Soma ile ilgili Başbakanın verdiği sözlerini tutmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Sana söz veren kişi cumhurbaşkanı adayı oldu. Verdiği sözün arkasında bir adam durmuyorsa, sandığa gideceksin, onu sandığa gömeceksin elin mahkum. Ve bir şey daha. Tasarı görüşülürken arkadaşlarımız bir önerge veriyorlar. Yaşam odasının olması lazım diyorlar. AKP vekillerinin oylarıyla reddedildi. Gerekçesi ne? Maliyeti çok fazlaymış. 200 milyon lira. Sendika liderlerine sesleniyorum 200 milyon lirayı bir kişinin hayatından daha değerli gören anlayışa hâlâ destek verecek misiniz? Her şeyi parayla ölçen bir anlayışa hâlâ destek verecek misiniz?​”

FEZLEKE TEPKİSİ

17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarına ilişkin 4 eski bakanın fezlekelerinin iade edilmesine ilişkin de Kılıçdaroğlu, “Fellik fellik gizliyorlardı. Komisyon kurmak için uzun uzun beklediler. Nihayet kuruldu komisyon. Şimdi bir numara çektiler. Efendim sıralama yokmuş, her şey karmakarışıkmış fezlekeleri savcıya iade edelim. İstersen dünyanın ucuna gönder. O fezlekelere burada oturacağız adam gibi bakacağız. Nereye kadar gizleyeceksiniz bu fezlekeleri? Yolsuzluk yapanları korumak nedir arkadaşlar?​” diye sordu. Davutpaşa’daki patlama ile ilgili davanın sonucuna da  tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Zeytinburnu’da da geçenlerde patlama oldu üç yurttaşımız hayatını kaybetti. Yine aynı bölgede patlama olmuştu 21 işçi hayatını kaybetmişti. Gidildi davalar izlendi. Bizim vekillerimiz davaları yakından izlediler. Gönül isterdi ki, o davalar görüşülürken sendikaların genel başkanları da orada olsun” dedi.  
Önceki gün kullandığı ‘Tıpış tıpış sandığa gideceksiniz’ sözlerini burada da kullanan Kılıçdaroğlu, “Vay efendim işte, Kılıçdaroğlu bana diktatör diyordu o da bunu söylüyor. Ben söylüyorum, ben de tıpış tıpış gidip oyumu kullanacağım. Senin diktatör olduğunu ben söylemiyorum sadece bütün dünya söylüyor. Senin ellerin kanlı, alnın kirli, ağzın kirli, senin geçmişin kirli” ifadeleriyle Başbakan Erdoğan’a yanıt verdi.

GÜL’E KASET SORUSU

Başbakanın şantaj kasetlerinden bahsettiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, bu kasetlerin cumhurbaşkanı için de olduğunu söylediğini belirterek, “Sayın Abdullah Gül diyecek ki ne şantaj, kaset kardeşim. Şimdi soruyorum. Erdoğan’ın işine gelmez. Ne espri değil mi? Vatandaş soruyor. Saatiniz kaç? Önce jeton düşmüyor, sonra jeton düşüyor. “Sen bana nasıl saati sorarsın” Şimdi bekliyorum bu şantaj kaseti nedir. Sayın Abdullah Gül’den yanıt bekliyorum” şeklinde konuştu.  

IŞİD’İ BİLİYORUZ

Ortadoğu’daki gelişmeleri ve IŞİD’in yaptıklarını bildiklerini söyleyen CHP lideri dış politika üzerinden hükümete yüklenerek şunları söyledi: “Bu cumhurbaşkanı adayı IŞİD’e yalvarıyor, ne olursun bizim rehineleri serbest bırak. Terör örgütüne yalvaran cumhurbaşkanı adayı istemiyoruz. O kadar ki kaç kişinin rehin alındığını da bilmiyorlar. Aile ısrarla söylüyor benim eşim de orada diyor. Dışişleri bakanı orada değil diyor. Sonra öğreniyorlar ki orada. Dünyanın en çapsız dışişleri bakanı. Kan gövdeyi götürüyor Suriye’de. Ortadoğu’da Erdoğan’ın sözü geçmiyor, Türkiye’nin de sözü geçmiyor.”

GAZZE’YE GİDEMEDİ

23 Mart 2013’te Başbakanın Gazze’yi ziyaret edeceğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Şimdi 15 Temmuz 2014.  Gazze’ye nisanda mayısta haziranda gidemedi. Sadece palavra attı. Şimdi bu kalkmış ben cumhurbaşkanı olacağım diyor. Sen daha Gazze’ye bile gidemiyorsun. Ortadoğu’ya gidemiyorsun. Kalkmışsın cumhurbaşkanı olacaksın. Ama Ekmeleddin bey ne yaptı? Filistin’de tarafları barıştırdı. Filistin devletini her ortamda savundu ve Kudüs nişanını aldı. O beyefendi hangi nişanı almıştı? Biliyorsunuz” sözleriyle Erdoğan’a yüklendi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD katliamını görmezden geldi

SONRAKİ HABER

‘Özerklik olmazsa süreç başarıya ulaşamaz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...