23 Haziran 2014 15:22

İHD'nin hasta mahpuslara özgürlük yürüyüşü devam ediyor

İHD İstanbul Şubesi, hasta tutukluların serbest bırakılması için Ankara'ya yapacakları yürüyüşün startını Bakırköy Kadın Cezaevi önünden başlattıktan sonra, yürüyüşe Metris, Ümraniye ve Gebze cezaevleri önünde açıklama yaparak devam etti.

İHD\'nin hasta mahpuslara özgürlük yürüyüşü devam ediyor
Paylaş

İHD İstanbul Şubesi, hasta tutukluların serbest bırakılması için Ankara'ya yapacakları yürüyüşün startını Bakırköy Kadın Cezaevi önünden başlattıktan sonra, yürüyüşe Metris, Ümraniye ve Gebze cezaevleri önünde açıklama yaparak devam etti.

İHD İstanbul Şubesi, hasta tutuklu ve hükümlülerin serbest bırakılması için Ankara'ya yapacakları yürüyüşün startını Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi önünde yaptıkları basın açıklamasından sonra Metris, Ümraniye ve Gebze Cezaevleri önünde de açıklama yaparak devam etti. Metris ve Umraniye Cezaevleri önünde, "Hasta mahpuslar serbest bırakılsın" pankartı açan İHD üyeleri, "8 m2 öldürür" dövizlerini taşıdı. Hasta mahpusların resimlerinin taşındığı açıklamalarda, sık sık "Susma suça ortak olma" ve "Tecriti kaldırın, ölümleri durdurun" sloganları atıldı. İHD Üyeleri adına basın açıklamasını İHD Eski Başkanı Ümit Efe yaptı.

Hasta mahpusların özgürlükleri için Ankara yollarında olduklarını ve hasta mahpusların çığlıkları olmaya çalıştıklarının altını çizen Efe, Türkiye'de hasta mahpuslara yönelik uygulamaların evrensel insan hakları ilkelerine tamamen aykırı olduğunu söyledi. ATK ve TEM gibi hasta mahpuslar hakkında siyasi karar olan kurumların bir an önce kapatılması gerektiğine dikkat çeken Efe, hasta mahpusların mum gibi erimesine karşı sessiz kalınmaması çağrısında bulunarak, " Bu yürüyüşle sesimizi başta Türkiye halkları olmak üzere tüm dünyaya duyuracağız" dedi. Tedavinin bir hak olduğunu belirten Efe, ring araçlarının birer işkence aracı olarak kullanılmasını da kabul edilemez olarak değerlendirdi. Son olarak, Adalet Bakanlığına seslenerek " Vicdanınızdan ve insanlığınızdan kaybediyorsunuz" diyen Efe, tecridin kaldırılmasını, ölümlerin durdurulması ve bir an önce hasta mahpusların serbest bırakılmasını istedi.

Ardından Gebze'ye geçen İHD'liler, Gebze Öğretmen Evi önünden Gebze Kadın Kapalı Cezaevi önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Kocaeli İHD temsilcisi Azize Adıgüzel'in de katıldığı yürüyüşün ardından yapılan basın açıklamasını İHD İstanbul Şube Sekteri Neriman Çelik okudu.

Gebze'de yapılan açıklamanın ardından Kocaeli'ye geçen İHD'liler, merkezde bulunan Merkez Bankası önünde basın açıklaması gerçekleştirdikten sonra yürüyüşlerine yarın Kandıra ve Bolu Cezaevleri önünde basın açıklamakları yaparak devam edecekler. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Cinsel istismara dava açıldı

SONRAKİ HABER

11 bin kişi ‘hastane kapatılmasın’ dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa