19 Haziran 2014 19:47

Marmara'da hortum

Marmara denizinde çıkan olan hortum, Pendik ve Tuzla'da etkili oldu. Hortum, Kocaeli'ne doğru ilerledi.Marmara Denizi'nde çıkan olan hortum, Pendik ve Tuzla'da hasara yol açtı.

Marmara\'da hortum
Paylaş

Marmara denizinde çıkan olan hortum, Pendik ve Tuzla'da etkili oldu. Hortum, Kocaeli'ne doğru ilerledi.Marmara Denizi'nde çıkan olan hortum, Pendik ve Tuzla'da hasara yol açtı.

Marmara Denizi'nde çıkan olan hortum, Pendik ve Tuzla'da hasara yol açtı. Saat 17.00 sıralarında Marmara Denizi'nin üzerinde beliren hortum kıyıya doğru ilerledi. Tuzla sahilinde bulunan bazı işyerlerinin çatısı uçtu, ağaçlar devrildi. Hortum sonucu cadde kenarındaki büyük çöp konteynerleri devrilirken, çevredeki araçlar da hasar gördü. Elektrik aydınlatma direkleri de hortumun şiddetine dayanamadı. Kıyıdaki teknelerden bazıları batarken, bazıları da hasar gördü.

 

Çevredeki vatandaşlar, hortumun kıyıdaki tekneleri 10-12 metre havaya savurduğunu söylediler. Bazıları da, denizden 3-4 kişiyi çıkardıklarını belirtti. Hortumun ardından Tuzla ve Pendik sahiline itfaiye ekibi gelerek, çalışma başlattı.

Saat 17.00 sıralarında Marmara Denizi'nin üzerinde beliren hortum kıyıya doğru ilerledi. Tuzla sahilinde bulunan bazı işyerlerinin çatısı uçtu, ağaçlar devrildi. Hortum sonucu cadde kenarındaki büyük çöp konteynerleri devrilirken, çevredeki araçlar da hasar gördü. Elektrik aydınlatma direkleri de hortumun şiddetine dayanamadı. Kıyıdaki teknelerden bazıları batarken, bazıları da hasar gördü.

Çevredeki vatandaşlar, hortumun kıyıdaki tekneleri 10-12 metre havaya savurduğunu söylediler. bazıları da, denizden 3-4 kişiyi çıkardıklarını belirtti. Hortumun ardından Tuzla ve Pendik sahiline itfaiye ekibi gelerek, çalışma başlattı.

LÜKS VİLLALAR HORTUMLA HARABEYE DÖNDÜ

Hortum kıyıya kadar ilerleyip Mercan bölgesindeki villaları adeta harabeye çevirdi. Parklardaki dev ağaçları yerinden söküp metrelerce uzağa fırlatan hortum, bölge sakinlerine büyük korku yaşattı. Evlerin kiremitleri havada uçuşurken, uçan kiremitler ve parçalar evlerin camlarını paramparça etti. Mahalle sakinleri, "Birden kuvvetli bir şekilde önüne geleni uçurdu. Ağaçları yerinden söktü, kiremitler camları kırdı" diye konuştu.

TEKNEYİ DENİZDEN ALIP SİTENİN HAVUZUNA FIRLATTI


Dev hortum o kadar şiddetliydi ki denizdeki bir tekneyi alarak yaklaşık 100 metre uzaktaki sitenin bahçesindeki havuza fırlattı. En ilginç görüntülerden biri de başka bir sitenin bahçesindeki bir bulaşık makinesinin uzaktaki bir sitenin bahçesine düşmesi oldu. Mahalle sakinleri daha önce böyle bir şey görmediklerini belirterek büyük korku yaşadıklarını söyledi.

 

 

Marmara'da çıkan hortum amatör kamerayla çekildi

ÖNCEKİ HABER

Belediye emekçilerinden \'ücretsiz geçiş\' eylemi

SONRAKİ HABER

IŞİD 4’ü Türkiyeli 42 kişiyi serbest bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...