18 Haziran 2014 06:00

B Grubu’nda kader maçı

Son Dünya Kupası’nın şampiyonu İspanya, 5-1’lik Hollanda mağlubiyeti sonrası grupta ikincilik için en büyük rakibi konumunda bulunan dişli Şili ile karşılaşıyor.

B Grubu’nda kader maçı
Paylaş

Mithat Fabian SÖZMEN

Devin çöküşü tabiatı gereği görkemli olur. İspanya’nın Hollanda karşısında aldığı 5-1’lik mağlubiyet için “çöküş” demek henüz erken. Ne olursa olsun karşımızda 6 yıl boyunca dünya futbol tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir hegemonya kuran bir takım var. Evet Casillas formsuz, Xavi yaşlandı, 3 şampiyonluk kazanan takım açlığını yitirdi ama yine de İspanya İspanya’dır. Bir NBA atasözünün dediği gibi “Şampiyon takımı asla küçümsemeyin.”

Dünya Kupası’na korkunç bir başlangıç yapan İspanya’nın buradan bir geri dönüş gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceği büyük ölçüde bu akşam belli olacak. B Grubu’nda İspanya ile Şili Türkiye saati ile 22.00’da Maracana’da karşılaşacak.

Marcelo Bielsa’nın 2010 anılarını devam ettirmeye kararlı teknik direktörü Jorge Sampaoli’nin Şili’si turnuva öncesi ben dahil pek çoklarının “gönül favorisi” idi.
Zayıf ama savaşçı Avustralya karşısında ilk 20 dakika sonrası performansı ise “futbol dilencileri”ni kaygılandırdı.

VİDAL: HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK

İlk maçta sakatlığını henüz atlatamadığı görülen Juventus’lu orta saha maestrosu Arturo Vidal, “Bizim hücum futbolumuzu ‘intihar’ futbolu olarak değerlendirenler var. Haklı olabilirler. Ancak bizim amacımız Dünya Şampiyonu olmak” derken İspanya maçına ilişkin de “Dünyanın en iyi takımıyla oynayacağız. İspanya halen şampiyon olabilecek bir takım. Bize karşı da büyük bir motivasyonla oynayacaklardır” dedi.

DEL BOSQUE DEĞİŞİKLİKLER YAPACAK

İspanya Teknik Direktörü Vicente del Bosque ise başarı için birtakım değişiklikler yapması gerektiğini farkında. İlk aşamada Pedro ile David Silva’nın yer değiştirmesi bekleniyor. Bu değişiklik Şili gibi savunmasını önde kuran ve prese dayalı oynayan bir takıma karşı işe yarayabilir. Pedro’nun boş alanlara yapacağı koşular Şili’nin “intihar” stilini cezalandıracak silahların başında geliyor.

Del Bosque’nin Javi Martinez ile Cesc Fabregas’ı da Gerald Pique&Diego Costa’nın yerine 11’e alabileceği belirtiliyor.

MAÇA DAİR NOTLAR

* İspanya’nın, Maracana’da oynadığı son maç, Konfederasyon Kupası finaliydi. Finalde Brezilya’ya 3-0 kaybetmişti.
* İki takım arasında oynanan son maç 2-2 berabere sonuçlanmıştı. Eylül 2013’teki maçta Şili’nin gollerini Vargas atmıştı. İspanya’nın gollerini atan Soldado ile Navas ise kadroda yok.
* İspanya ile Şili bugüne kadar 10 kez karşılaştı. 8 maçı İspanya kazandı. 2 maç berabere sonuçlandı.

GÜNÜN DİĞER MAÇLARI

B GRUBU’nda günün ilk maçında ise Hollanda ile Avustralya karşılaşacak. Hollanda bu maçta alacağı galibiyetle gruptan çıkmayı garantileyebilir. 19.00’daki maç Beira Rio stadında oynanacak.

A Grubu’nda ise Amazon’daki Manaus Stadyumu’nda ilk maçın kaybedenleri Kamerun ile Hırvatistan karşılaşacak. Maç, Türkiye saati ile 01.00’da başlayacak.

ÖNCEKİ HABER

Gazeteciye şiddet hâlâ cezasız

SONRAKİ HABER

‘Bizim kızların hepsi aşktan öldü’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...