06 Haziran 2014 14:55

Türk-İş: Taşeron tasarısı için bizden katkı istenmedi

Türk-İş Başkanlar Kurulu, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda alt komisyonda görüşülen taşeron yasa tasarısının hazırlanmasında kendilerinden katkı istenmediğini, tasarının kendileriyle paylaşılmadığını bildirdi.

Türk-İş: Taşeron tasarısı için bizden katkı istenmedi
Paylaş

Türk-İş Başkanlar Kurulu, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda alt komisyonda görüşülen taşeron yasa tasarısının hazırlanmasında kendilerinden katkı istenmediğini, tasarının kendileriyle paylaşılmadığını bildirdi.

Taşeron Yasa Tasarısıyla ilgili 4 Haziran Çarşamba günü olağanüstü toplanan Türk-İş Başkanlar Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca hazırlanıp Meclis’e gönderilen tasarı konusunda sosyal taraflarla paylaşım yapılmadığı, katkılarının istenmediği eleştirisi getirildi.

Başkanlar Kurulu’yla ilgili yapılan açıklamada, “Çalışma yaşamının kanayan yarası olan ve kamuoyunda ‘taşeron’ olarak bilinen alt işveren uygulamasının yol açtığı sorunların çözümüne yönelik olarak hazırlandığı ileri sürülen bu tasan ile birlikte Soma'da meydana gelen facianın görünür kıldığı sorunların çözümü de birlikte düşünülmektedir” denildi.

‘ÜÇ KONFEDERASYONUN ORTAKLAŞMASI ÖNEMLİ’


Başkanlar Kurulu toplantısında, taşeron yasasında getirilmek istenen düzenlemelerin içeriğine yönelik sunum yapıldığı kaydedilen açıklamada, üç işçi konfederasyonu TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK Genel Başkanlarının 3 Haziran Salı günü Türk-İş’te toplandıkları hatırlatıldı. Üç konfederasyonun hazırladığı mutabakata ve önerilere atıf yapılan açıklamada, tasarının yasalaşma sürecinin her aşamasının yakından izlenmesinin önemli olduğu kaydedildi. “Gelişmeler dikkate alınarak, gerektiğinde etkin eylemlerin yapılmasının” kararlaştırıldığı vurgulanan açıklamada, “Başkanlar Kurulu, Üç İşçi Konfederasyonu Genel Başkanlarının Başbakan ile toplantı devam ederken yaptıkları görüşmenin sonuçlarını ayrıca değerlendirmiş, ortak önerilerin önemli ölçüde kabul edilmesini ve aynı gün oluşturulacak bir çalışma grubunda üst düzeyde konunun yeniden sosyal taraflarla müzakeresini, çözüm yolunda olumlu ve dikkatle izlenen bir adım olarak değerlendirmiştir” denildi.

‘ÖZELLEŞTİRMELER DURDURULSUN’


Başkanlar Kurulu’nun gelişmeleri izlemek ve değerlendirmek üzere sürekli toplantı halinde olma kararı da aldığı kaydedilen açıklamada, aynı gün geç saatlere kadar üç işçi konfederasyonu genel başkanlarının müzakerelerinin sürdüğü, yapılan çalışmalar sonrası hazırlanan mutabakat metni ve önerilerin önemli ölçüde kabul edildiği dile getirildi.
“Maden işçileri için getirilmesi öngörülen düzenlemelerin olumlu karşılandığı” belirtilen açıklamada., “Başkanlar Kurulu’nun “başta Yatağan enerji santralleri ile madenler olmak üzere özelleştirmenin durdurulmasını” talep ettiğinin altı çizildi.

“Soma'da 301 maden şehidi ile birlikte iş kazalarında hayatını kaybeden tüm işçi arkadaşlarımızı rahmetle anmakta, yakınlarına sabır dilemektedir” denilen açıklamada, facia ile ilgili gelişmelerin takipçisi olacakları ve sorumluların en kısa zamanda cezalandırılmasını istedikleri dile getirildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Minikler Soma için resim yaptı

SONRAKİ HABER

\'Hükümete sessiz kalanlar yetki aldı\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa