15 Ocak 2014 16:30

Memurlar bordro yaktı

Türkiye Kamu-Sen üyesi memurlar, maaş zammını protesto için bordro yaktı. Kamu- Sen üyesi kamu emekçileri, 113 TL’lik zamma tepki olarak Meclis önünde maaş bordrolarını yaktı.

Memurlar bordro yaktı
Paylaş

Türkiye Kamu-Sen üyesi memurlar, maaş zammını protesto için bordro yaktı. Kamu- Sen üyesi kamu emekçileri, 113 TL’lik zamma tepki olarak Meclis önünde maaş bordrolarını yaktı. Yolsuzluk operasyonlarına gönderme yapan memurlar, “Çalışmadan memurun hakkını gasbedenler, soğukta battaniye alıntında ısınmaya çalışan bebeklerin ahını almışlardır” dediler.

2014 yılında ilk zamlı maaşlarını alan Kamu-Sen üyeleri, Meclis Dikmen Kapısı önünde eylem yaptılar. Memurlar yolsuzluklara tepkilerini “Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk”, “Susma haykır, yolsuzluğa hayır” sloganlarıyla gösterdi.

Burada açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, memurun enflasyon karşısında ezildiğini, TÜİK’in enflasyonu hesaplarken memurun tüketmediği ürünleri hesaba kattığını söyledi. Yoksulluk sınırının 179 TL arttığını ama memura 123 TL zam yapıldığının altını çizen Koncuk, “Memurlarımız patatese dahi muhtaç bırakıldı. Bir zamanlar fakirin yemeği olan kuru fasulye, pilav lüks gıda maddesi oldu. Kırmızı etin ise yalnız adı kaldı” dedi.

POLİSLE GERGİNLİK YAŞANDI

Kamu-Sen üyeleri İstanbul’da memur zammına yapılan maaşı yetersiz buldukları gerekçesiyle İstanbul Valiliğinin kapısının önüne siyah çelenk bırakmak istedi. Bunun üzerine polisle eylemciler arasında gerginlik yaşandı. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı eylemde basın açıklamasını Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan okudu. Memura yapılan zam oranının yetersiz olduğunu söyleyen Bostan Hükümeti eleştirdi. Basın açıklamasının ardından eyleme katılanlar Hükümete tepki göstermek amacıyla maaş bordrolarını ve boş ayakkabı kutularını yaktı. Sendika üyeleri daha sonra ellerindeki siyah çelengi valilik kapısı önüne bırakmak, bir demet çiçeği İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya vermek istedi. Sendikacılar polisler tarafından durdurdu. Bunun üzerine emekçiler ile polis arasında bir süre gerginlik yaşandı.

Kamu-Sen Kayseri Temsilcisi Fikret Özcan, “Memurun bordrosunun ateşi, hem bu dünyada, hem öteki dünyada hırsızı, arsızı, yalancıyı. Rüşvetçiyi ve memur pazarlamacılarını saracaktır” dedi.

Trabzon’da Atatürk alanında toplanan Kamu-Sen üyeleri de bordrolarını yaktı. Kamu-Sen Trabzon İl Başkanı Coşkun Dilber, “Bir yılda zorunlu harcamalar 179 lira artmışken, 123 lira zamma evet diyenler memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar?​” diye sordu.  

Balıkesir’de Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda Kamu-Sen üyeleri maaşlarına düşük zam yapılmasını protesto etti, hükümeti eleştirdi, bordro yaktı.


 BORDROLAR AYAKKABI KUTUSUNDAN ÇIKTI

BES üyeleri, AKP Hükümeti ile Memur-Sen arasında imzalanan toplusözleşmeyle maaşlarına yapılan 113 liralık zamma bordrolarını yakarak tepki gösterdiler. Toplusözleşme sonrası ilk zamlı maaşlarını alan emekçiler, bordrolarını ayakkabı kutusundan çıkartarak bakan çocuklarının da karıştığı yolsuzluklara dikkat çekti.

Ankara’da SGK önünde yapılan eylemde konuşan BES 1 No’lu Şube Başkanı İsmet Meydan, kamu emekçilerine maaşlarında yapılan artışın daha ellerine geçmeden zam ve vergi artışlarıyla geri alındığını dile getirdi. AKP’nin politikalarıyla emekçileri yoksulluğa mahkum ettiğini ifade eden Meydan, Hükümetin büro emekçilerinin ek ödeme, ikramiye, fazla çalışma ücretleri gibi kazanılmış haklarının da gasbedildiğini söyledi.

Anayasa Mahkemesinin 666 sayılı KHK’nin çeşitli hükümlerini Anayasa’ya aykırı bularak iptal ettiğini hatırlatan Meydan, buna bağlı olarak açılan davalarda SGK ve İŞKUR emekçilerinin ikramiyelerinin ödenmesine karar verilmesine rağmen gereğinin yapılmadığını dile getirdi. Meydan, büro emekçilerinin taleplerinin takipçisi olacaklarını dile getirdi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

El Kaide operasyonunda AKP adayının evi arandı

SONRAKİ HABER

‘Yolsuzluğa hayır, çözüm halk demokrasisi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...