10 Eylül 2013 13:17

Göçük ve çiziğin nedeni belirlenemedi

Antakya’da gece yapılan protesto gösterisinde gerçekleşen polis saldırısı sırasında yaralanan 22 yaşındaki Ahmet Atakan yaşamını yitirdi.Atakan’ın cenazesi sabah erken saatlerde Adana Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Cenazeyi burada aile yakınları ve arkadaşları uzun süre bekledi. Hatay Valiliği’nin yüksek binadan düşme o

Göçük ve çiziğin nedeni belirlenemedi
Paylaş


Atakan’ın cenazesi sabah erken saatlerde Adana Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Cenazeyi burada aile yakınları ve arkadaşları uzun süre bekledi. Hatay Valiliği’nin yüksek binadan düşme olarak belirttiği ölüm sebebi Adana Adli Tıp Kurumu’nda incelendi. Kurumdan verilen ön raporda, gencin ölümünün ‘genel beden travmasına bağlı, kafatası kemiği kırıklarıyla birlikte omurilik kopması, beyin kanaması ve iç organ yaralamasından gelişen iç kanama’ sonucu meydana geldiği açıklandı.

Adana Adli Tıp Kurumu’ndan çıkacak detaylı raporu beklediklerini söyleyen gencin amcası Nevzat Atakan, “Doktorların belirlemiş olduğu gerekçe, kafada 4-5 santim derinlikte bir göçük oluştuğu ama neye dayalı olduğu bilinmiyor. Neyden dolayı belli olmayan gerekçe ile başından 2-3 santimlik bir çizik var. Daha detaylı rapor verilmesini bekleyeceğiz. O da bir iki ay içerisinde çıkacak” diye konuştu.

Arkadaşlarının fotoğrafını öperek uğurladığı gencin cenazesi, defnedilmek üzere Antakya Çekmece Beldesi, Pınarbaşı Mahallesi’ne gönderildi. (ADANA)


ÖN OTOPSİ RAPORU NE DİYOR?

Ahmet Atakan 'ın otopsi tutanağında kafatasının sol tarafından 6x5 santimetre çapında ancak bir darbe sonucunda oluşabilecek bir yara olduğu görülüyor. Ayrıca tutanağa göre, Atakan’ın vücudunda kemik kırığı bulunmuyor.

Ahmet Atakan’ın Antakya Devlet Hastanesi’nde hazırlanan ve Radikal'in yayınladığı ön otopsi tutanağı şöyle:

“Sol pariyetal arkada (kafatasının sol tarafı) etrafından 6x5 cm’lik alanda ekimoz bulunan kenarları kısmen düzenli, dudaklar arasında doku köprüleri bulunan, künt vasıfta yara mevcut olduğu görüldü. Kulakta kan akmakta olduğu görüldü. Sol omuz üstte ve dış yanda ekimozlu (morluk) sıyrık, sol dirsek dış yanda, sol kol altı dış yanda, sol dirsek arkada yer yer sıyrıklar bulunan ekimoz, sol el bileği iç yüzde üç cm’lik ekimozlu sıyrık, sağ dirsekte 7x2 cm’lik ekimozlu sıyrık, sağ dirsek iç yüzde 2x1 ve 1cm’lik ekimoz, sağ dirseikte 3x1,5 cm’lik sıyrık, lomber (omurga) sol arkada paravertebral (omurga) bölgede 11x2,5 cm’lik üst kısımda ekimoz, sağ dış malleolde (ayak bileği) 1,5 cm’lik ekimoz bulunduğu görüldü. “ (HABER MERKEZİ)


HER YERDE EYLEM DÜZENLENECEK: http://evrensel.net/news.php?id=67486

GÖRGÜ TANIKLARI NE DİYOR? http://evrensel.net/news.php?id=67487

'POLİS HATAY'DA BİR DESTAN DAHA YAZDI' http://evrensel.net/news.php?id=67485

ÖNCEKİ HABER

Görgü tanıkları: Gaz kapsülü isabet etti

SONRAKİ HABER

Kadıköy'de Ahmet Atakan nöbeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa