30 Ağustos 2013 12:22

Koalisyon çatırdarken medya azgınlaşıyor

Suriye’ye askeri müdahale tartışmaları sürerken Türkiye medyası savaşı en çok isteyenler arasında yer almayı sürdürüyor. 'Gönüllüler koalisyonu' da denilen emperyalistlerin savaş planlarına en büyük desteği veren medya, bugün de bu tutumunu sürdürdü. Ancak batılı devletlerden gelen geri

Koalisyon çatırdarken medya azgınlaşıyor
Paylaş
Erdi Tütmez

İngiltere Parlamentosundan ‘Askeri müdahaleye ret’ kararı medyayı üzen haberlerin başında geldi.

Bu gelişmeler sonrası bir adım ileriye giden yandaş medya, savaş tartışmalarının çıkmaza girdiğini ve bir an önce Suriye’ye girilmesi gerektiğini bile yazdı!

Suriye’ye girilmemesi halinde Esad’a yeni katliamlar için gün doğdunu iddia eden gazeteler, bir an önce müdahalenin gerçekleşmesi için adeta çağrı yaptı.  

OPERASYON HAVADA KALACAK!

Bugünkü gazetelerden en çarpıcı olanı Türkiye gazetesinin manşetiydi. ‘Operasyon havada kalacak’ manşetiyle çıkan Türkiye gazetesi, haberin spotunda “Bir türlü karar alınamayan Suriye operasyonu sadece hava ile sınırlı kalırsa çözüm olmayacak. Hatta yeni katliamlar için bile cesaret verebilir” ifadelerine yer vererek adeta kan dondurdu.

Suriye’ye karadan da müdahale edilmesini isteyen Türkiye gazetesi, bunun dışındaki her müdahalenin ‘göstermelik’ olduğunu yazdı.

SABAH, GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Sabah gazetesi, her gün üstüne koyarak savaş kışkırtıcılığını büyütüyor. Bugün de 1.sayfasından geri sayıma başlayan gazete, ‘Sadece düğmeye basmak kaldı’ manşetiyle çıktı. Müdahale için yeni bir harita da çıkaran gazetenin birinci sayfasından geri sayıma başlaması sosyal medyada da büyük tepki çekti.

CAMERON’UN AĞZINDAN MANŞET YAPMAK

Star gazetesi de bugün ‘Sessiz kalamayız’ manşetiyle çıktı. Cameron’un ‘Sessiz kalamayız.  Cezasız kalırsa daha fazlasını yapabilir’ sözleriyle manşet haberi kuran Star, İngiltere Parlamentosunun ‘Askeri operasyonu reddetmesine’ ise birinci sayfasından yer vermedi.

OCAKTAN: HESABI SORULACAK

Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan bugünkü köşesinde yine Gezi Direnişini hedef alırken yazısının diğer bölümünde de Suriye’ye müdahale tartışmalarını yazdı. Gezi Direnişini yine darbeci olarak yorumlayan Ocaktan, ‘darbe girişimlerinin başarısız olduğunu ancak darbecilerin tekrar harekete geçeceğini’ iddia etti.

Yazısının son bölümünde Suriye’ye yönelik askeri operasyonu savunan Ocaktan şu ifadeleri kullandı: “Her gün köşelerinde gözlerimizin içine baka baka, siyasi iktidar eli kanlı diktatörlere karşı çıktığı için “Türkiye’yi yalnızlaştırıyorsunuz” diyerek siyasal pornografi üretenler, nedense ikinci Halepçe katliamını yapan ve yüz binin üstünde insanı öldüren Esad’ı bir kez olsun eleştiri gündemlerine almaya bile değer bulmuyorlar.

Şu bir gerçek ki, yüz binden fazla insanı katleden Esad da, cuntacı Sisi de döktükleri kanın hesabını mutlaka verecekler. Ama bu zalimlerle aynı safta duranların eline bulaşan kan hiç çıkmayacak.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Hindistan ilk askeri uydusunu fırlattı

SONRAKİ HABER

EMEP: 1 Mart ruhuyla savaşa geçit yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...