28 Ağustos 2013 15:47

Belediye yıkıyor polis koruyor!

Ataşehir'de "Kentsel Dönüşüm" kapsamında olan evler için sabah saatlerinde yıkım başladı. Mahalle halkı ise yıkıma karşı barikatlarla direniyor.Ataşehir ilçesine bağlı Emekevler Mahallesi'nde "Kentsel Dönüşüm" kapsamında olan evler için sabah saatlerinde yıkım başladı. Çevik kuvvet po

Belediye yıkıyor polis koruyor!
Paylaş

Ataşehir ilçesine bağlı Emekevler Mahallesi'nde "Kentsel Dönüşüm" kapsamında olan evler için sabah saatlerinde yıkım başladı. Çevik kuvvet polisleri eşliğinde yıkımı başlatmak isteyen zabıta ekiplerine karşı, mahalle halkı bir çok noktaya barikat kurarak yıkımı engellemeye çalışıyor.

Yıkımı engellemek isteyen vatandaşlarla ekipler arasında olaylar çıktı. Polis eşliğinde çalışmaya başlayan belediye ekipleri boşalttıkları gecekonduları iş makineleri yıkmaya başladı. Gecekondu sahipleriyle ekipler arasında sık sık arbede yaşandı. Polis yıkıma direnen bazı vatandaşları gözaltına aldı. Ataşehir’deki yıkım işlemi ve gerginlik sürüyor.


'YALAN SÖYLEDİLER'

Ataşehir'e bağlı Emekevler yerleşkesinde "kentsel dönüşüm" kapsamında evlerin yıkımı polis müdahalesinin ardından devam ediyor. Evlerden zorla çıkarılan eşyalar ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı yıkım ekibi tarafından dışarı atılıyor.

İstanbul'un Ataşehir ilçesi Atatürk Mahallesi'ne bağlı Emekevler yerleşkesinde "kentsel dönüşüm" kapsamında sabah erken saatlerde başlayan yıkım çalışmaları devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri ve polisin müdahalesiyle gerçekleşen yıkımlar devam ederken, ev sahiplerinin konutlarının yıkılmasına tepki göstermesi üzerine, sabah 6.30 sularında polis mahalle sakinlerine müdahalede bulundu. Ev sahipleri tarafından kurulan barikatlar TOMA'larla yıkılarak yıkım çalışmasına başlandı. Evini yıktırmak istemeyen yurttaşların eşyaları, belediyeye bağlı yıkım ekipler tarafından zorla evden çıkarılarak dışarı atıldı.

Evi yıkılan yurttaşlardan Burhan Orhan, yıkım ekiplerinin çok sayıda çevik kuvvet polisi ile mahalleye geldiğini söyleyerek, "Evlerimizin yıkılmaması için bekledik, ancak polis bize biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Ondan sonra yıkım çalışması başladı'' dedi. Hiçbir şeyden haberleri olmadan sabah saatlerinde geldiklerini, kendilerine bugün evlerinin yıkılacağına dair herhangi bir bildirimde bulunulmadığını söyleyen Orhan, bir yıl önce şantiyeyi oluşturduklarını, belediyenin kendilerine anlaşma teklif ettiğini, ancak kendilerinin kabul etmediğini söyledi. Yıkımların Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yakın bir firma olduğunu iddia ettiği Grey Yapı tarafından yapıldığını dile getiren Orhan, ''Millete yalan söylediler. Evleri yapıp 'Sizin kiranızı biz karşılayacağız', 'Kiralarda size yardım edeceğiz' dediler. Yapmadılar. Ne yapacağız, nereye gideceğiz bilmiyoruz'' dedi.

Her sokak başını ve yıkılan evlerin etrafını ablukaya alan yüzlerce polis denetimindeki yıkım çalışmaları ise devam ediyor. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Bağdat’ta eş zamanlı patlamalar: 71 kişi öldü

SONRAKİ HABER

Kıbrıs Dışişleri Bakanı: Suriye'ye operasyon kararı yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...