23 Temmuz 2013 20:14

Kamu-Sen taleplerini açıkladı

Kamu-Sen Genel Merkezinde yaptığı basın toplantısında açıklama yapan Genel Başkan İsmail Koncuk, ILO’nun hazırladığı 200’e yakın sözleşmeyi kaynak göstererek grev hakkının, sendika hakkının ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi. Koncuk, grev hakkı olmayan bir uygulamanın tam anlamıyla sendikal özgürlük sağlamayacağını söyledi.

BÜYÜME YÜZDE 77, ERİME YÜZDE 24

Devletin enflasyon hedeflemesi yapmasının, dalgalanmalara bağlı hedeflerin tutmamasının normal olduğunu söyleyen Koncuk, “Ancak tüm çalışanlara enflasyon hedefi doğrultusunda ücret artışı yapıldıktan sonra çalışanların ve vatandaşların gerçek enflasyon karşısında kaderiyle baş başa bırakılması kabul edilemez. Öyle ki, 2013 yılının tamamı için enflasyon hedefi yüzde 6 iken, ilk 6 aylık gerçekleşme yüzde 4’ü bulmuş ve yıllık enflasyon hedefinin yine aşılacağı şimdiden kesinleşmiştir. Yıllardır Avrupa Birliğine göre daha ucuz olmasıyla avunduğumuz ülkemizde, gıda fiyatları son 10 yılda Avrupa’ya göre yüzde 20 daha fazla pahalanmış ve aramızdaki fark kapanma noktasına gelmiş ama Avrupa’daki memurlarla Türk memur arasındaki 2.5 katlık maaş farkı kapatılmamıştır” dedi. 2003 yılında vazgeçilen refah payı uygulaması nedeniyle kamu görevlilerimizin kaybının aylık 484 TL’ye ulaştığını belirten Koncuk, Türkiye ekonomisinin 2002 yılından bu yana yüzde 77 büyürken, memur maaşlarındaki erimenin yüzde 24’e ulaştığını ve gelir dağılımının daha da bozulduğunu söyledi.

TALEPLER DÖRT KATEGORİDE

Koncuk, Kamu-Sen olarak taleplerini dört ayrı kategoride değerlendirdiklerini dile getirdi. Birincisinin ek ödeme, özel hizmet tazminatı ve ek gösterge uygulamalarında ortaya çıkan adaletsizliğin giderilmesi ve oranlarının arttırılması olduğunu aktaran Koncuk, ikincisinin ise kamu görevlilerinin insanca yaşaması için yetecek düzeyde ücret almalarını sağlamak olduğunu ifade etti. Koncuk, üçüncü taleplerinin sendika üyesi olan kamu görevlileri ile üye olmayanlar arasında fark oluşturmak adına sendika üyesi kamu görevlilerine ödenen toplusözleşme ikramiyesinin artırılması olduğunu söyledi ve dördüncü taleplerinin ise kamu görevlilerinin çalışma şartlarının düzenlenmesi ve iyileştirilmesi olduğuna vurgu yaptı. (Ankara\EVRENSEL)


KAMU-SEN NE İSTİYOR?

Memur maaşını oluşturan bütün kalemler ile ek ödeme, döner sermaye, ek ders, fazla mesai, ikramiye gibi tüm ödemelerin emekli keseneğine dahil edilerek, emekli olacak memurların yaşadığı mağduriyetler giderilmelidir.

Yılda iki kez dini bayramlar öncesinde tüm kamu görevlilerine 843 TL tutarında “Bayram İkramiyesi” ödenmelidir.

Kamuda istihdam yapısını değiştiren, iş güvencesini yok eden 4-b ve 4-c statüsünde eleman çalıştırma, vekil ebe, vekil imam, sözleşmeli öğretmen uygulamasına son verilmelidir. Kadro verilmeyen 4-c çalışanları ile vekil imam, hemşire, aile sağlığı merkezi çalışanları derhal kadroya geçirilmelidir.

4-c’li ve değişik adlar altındaki sözleşmeli personelin de sosyal yardım ve ödemelerden faydalanması sağlanmalıdır.

Bayramlarda ve hafta sonlarında tatil yapamayan kamu çalışanlarının çalışma şartları yeniden gözden geçirilmelidir.

Mobbing uygulamasına maruz kalan personelin korunmasına yönelik yasal düzenleme yapılmalıdır.

Doğal afet halinde bu bölgelerde görev yapan personele bir maaş tutarında ikramiye verilmelidir. Bu kimselerin talepleri halinde başka bölgelere tayin hakkı da verilmelidir

Evrensel'i Takip Et