13 Haziran 2013 11:32

Adana’da halklar, oyunlara gelmeyecektir

Taksim-Gezi Parkı direnişi ile birlikte tüm ülkeye yayılan destek eylemlerine Adana’dan da güçlü bir ses çıkarılmış, günlerce yapılan eylemlerde, yürüyüşlerde 600’e yakın gözaltı yaşanmış, polisin saldırıları karşısında ise ciddi yaralanmalar olmuş, travmalar yaşanmıştır.Ülke genelinde yü

Adana’da halklar, oyunlara gelmeyecektir
Paylaş
Güven Boğa

Taksim-Gezi Parkı direnişi ile birlikte tüm ülkeye yayılan destek eylemlerine Adana’dan da güçlü bir ses çıkarılmış, günlerce yapılan eylemlerde, yürüyüşlerde 600’e yakın gözaltı yaşanmış, polisin saldırıları karşısında ise ciddi yaralanmalar olmuş, travmalar yaşanmıştır.
Ülke genelinde yükselen halk muhalefetine Adana’nın güney mahalleri de destek vermiş ve il merkezindeki eylem yeri olan Atatürk Parkı’na uzun yürüyüşlerin ardından katılmışlardır. İl merkezinde gerçekleştirilen yürüyüşlere polisin yoğun saldırısının yanı sıra güney mahallerinden özellikle Akkapı’dan katılmak isteyenlere yol üzerinden saldırılar gerçekleştirilmiş ve bu saldırılar sonucu onlarca kişi yaralanmıştır. Yürüyüş kortejine saldırıların polis gözetiminde gerçekleştirilmesi olayın hangi noktalara taşınmak istendiğini de bizlere göstermiştir. Özellikle Ortadoğu’da Suriye ve İran üzerinden yaratılan kamplaşmalar ve bunu ülkemizdeki yansımaları da dikkate alınacak olunursa Adana, Hatay ve Mersin yaratılabilecek provokasyonlar açısından uygun bir zemin oluşturmaktadır.
Polis eşliğinde saldırganların kimler olduğu bile belli olmamışken fısıltı gazetesi bu saldırganların Kürtler ve PKK’li olduğunu yaygınlaştırmış, İnternet ortamında bu haber bir milletvekilinin açıklaması olarak paylaşılmıştır. Milletvekilinin bir gün sonra emniyetin kendisini yanlış yönlendirdiğini kesinlikle bu provokasyonun içinde Kürt’lerin olmadığını ortak yapılan toplantıda belirtmesi durumun rengini daha net ortaya çıkarmıştır. Adana ve Mersin özellikle Arap ve Kürt nüfusunun yoğun olduğu iller olmasının yanı sıra jeopolitik konumu itibarıyla devletin özel önem gösterdiği iller arasında yerini korumaktadır. Ortadoğu da ki şekillenişe uygun olarak halklar düşmanlaştırılacaksa bunun en önemli laboratuvarı bu iki ildir.
Uzun yıllardır birlikte yaşamış, tarlaları, fabrikaları, mahalleri birlikte paylaşmış bu iki halk devletin Kürt’lere ve onun siyasal örgütüne yönelik savaşın en üst seviyelere çıktığı dönemlerde bile karşı karşıya gelmemiş, her türlü ırkçı, milliyetçi söylemleri ters yüz etmişlerdir. Gezi Parkı üzerinden Kürtleri, Arap Sünnileri ve Arap Alevileri karşı karşıya getirmek isteyenlerin oyunları bozulmuştur.
Halklar galip gelmiş, provokasyon kaybetmiştir.

*ADANA

ÖNCEKİ HABER

Katilleri efsaneleştirerek yaşamak

SONRAKİ HABER

Osieck’ten cinsiyetçi ifadeler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa